идеи
Pexels

Кухнята е мястото, където семейството става едно цяло. Тя създава хармонията и баланса на целия дом и кара всеки член от семейството да се чувства като у дома си, усещайки ароматите, които се носят от нея. Миризма на прясно изпечен хляб или свежи зеленчуци, топла пилешка супа и т.н. Кухнята е мястото у дома, където сме най-активни и прекарваме доста време, но за съжаление колкото и често да подреждаме, скоро отново настава хаос. Бихме искали в тази статия да ви споделим 6 интересни и модерни идеи за красива, уютна и организирана кухня, които могат да ви влязат в употреба.

Ключът към успеха е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък! Хората, които са по-организирани всъщ…
Jul 25 2019skafeto.com

Прозрачни буркани за декорация и съхранение на сухи храни

Иновативни идеи да организираме кухнята си
Pexels

Първата модерна тенденция от списъка ни с идеи за организация на кухненското пространство е може би най-популярната засега. Когато стане дума за организация на кухнята, най-добре дръжте всички продукти в прозрачни буркани и съдове. Така по-лесно ще се ориентирате кое къде е, защото ще е пред очите ви. Освен това продукти като леща, боб, ориз или различни видове паста стоят красиво и стилно по този начин. Надпишете бурканите с бял или цветен маркер, а на капака може да лепите временен етикет, на който да пишете срока на годност на въпросната съставка.

Подрафтови кошници

Иновативни идеи да организираме кухнята си

Ако искате да спечелите повече място в кухненските шкафчета и да наредите разни дреболии, които ви заемат излишно място по рафтовете, тогава използвайте подрафтови кошници с различни размери, форми и дизайн. Всъщност там може да държите кухненска хартия за печене, алуминиево фолио, торбички и пликове, подправки, кухненски кърпи или ръкохватки, а също чинии от сервиз за кафе или торта и подложки за чаши.

Сълзи в кухнята – това е отмъщението на всеки лук

Кутии и панери

Иновативни идеи да организираме кухнята си

За да държите подредено в чекмеджетата и шкафовете, ще ви е по-лесно, ако ползвате панери и кошници. Сортирайте съдържанието в категория според принадлежността (например, дръжте на едно място всичко, което използвате в сладкарството и печенето на домашни сладкиши) или употребата (колкото по-рядко ползвате даден уред/продукт, толкова по-нагоре или навътре в шкафа може да мине). Прибори, кутии за храна, дребни съдове и форми подредете по размер.

Зона плод-зеленчук

Иновативни идеи да организираме кухнята си

Изберете си място в кухнята, което да организирате като зона за плод-зеленчук. Все пак не всички продукти са годни за съхранение в хладилника, а и може да превърнете този кът в част от декора на помещението. Върху вратичката на един от кухненските шкафове може да залепите фолио, което имитира ученическа дъска или окачете такава на стената. Така може да си записвате продукти, които трябва да пазарувате, важни съобщения или мили послания.

Мини градина

Иновативни идеи да организираме кухнята си

Ако разполагате с място в кухнята, направете си мини градина от свежи подправки. В интернет пространството има множество идеи за саксии и кофички, в които да посадим свежи зелени подправки. Саксиите може да аранжирате по различен начин върху рафтчета, прикрепени към кухненския гръб, или в сандъчета по перваза на прозореца. Другият вариант е да ги разположите върху импровизирана етажерка или стълба, подпряна на вратата.

Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и животаКухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част от времето си. И ако всички мъж…May 10 2019skafeto.com


loading...