интелигентност

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

По-долу ви даваме три дефиниции на понятието интелигентност:
1) Вроденият потенциал на даден индивид да прави верни изводи и логични умозаключения върху дадена разностранна информация. При това степента на интелигентност не зависи от обема знания и опит, натрупани от индивида.

2) Умствена развитост на индивида, неговата подготвеност към разбиране на теоретичните въпроси, към усвояване на научните познания.

3) Културност

Въз основа на тези дефиниции ви представяме под формата на въпроси 6 критерия, по които бихте могли да оценявате степента на интелигентност на даден индивид.

1. До каква степен ви уморяват повърхностните разговори, т.нар. „чешене на езиците“? Силно ли затормозяват такива разговори мисловната ви дейност? Имате ли чувството, че си губите времето? Колко силно и как се проявява вашето отегчение?

2. Усещате ли, че мозъкът ви работи постоянно на „високи обороти“? Съумявате ли да следвате вербално мислите си при разговори? Замълчавате ли, когато не сте убедени в нещо?

3. Колко бързо се справяте с поставените ви задачи и търсите ли постоянно нови предизвикателства в работата или извън нея?

4. Колко идеи се въртят постоянно в главата ви? Колебаете ли се с коя да започнете? Колко често сте готови да преосмисляте действията си?

5. До каква степен считате, че Вашата интровертност е резултат от неспособността и нежеланието на околните да вникнат в предлаганите от Вас сериозни тематики? Вреди ли ви неумението да „разпускате“ в компания?

6. Трудно ли се „влюбвате“? Дълго ли избирате – скептични ли сте към качествата на другия/ата? Подлагате ли чувствата си на анализ? Реална ли е представата Ви за непредвидимостта на човешките отношения в тази тъй деликатна сфера?
Топ 10 на хората с висок коефициент на интелигентностИзвестно ни е че има учени по света с много висок коефициент на интелигентност или IQ. В листата поп…Jan 14 2020skafeto.com