закона за любовта

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Възпитанието на децата не се изчерпва до това да им покажем кое поведение е правилно и кое – не. Трябва да им обясним редица неща от живота, които на тях са им интересни, но непознати, за да могат да бъдат пълноценни възрастни, когато пораснат. Днес ви представяме 7 закона за любовта, на които обезателно трябва да научим децата си.

Приказките рисуват с розово перце и вдъхновяващи епитети образа на любовта. Разбира се, малките детски главички веднага го запаметяват в „базата данни“, но истината е, че от нас зависи да покажем на децата си реалността на любовта, пишат от iwoman.bg. Те трябва да знаят, че тя не винаги включва рицари в бляскави доспехи и „заживели щастливо“. По подобен начин не бива да им позволяваме да вярват, че грубите хора, които ги ги потискат, го правят „от любов“. Ето кои са най-съществените послания за това велико чувство, на които трябва да научим децата си.

1. Тормозът не е любов
Когато децата ви се прибират разстроени вкъщи, защото някое детенце ги е тормозело, не им казвайте, че това е „защото ги харесват“. Ако ги оставим да мислят по този начин, ще ги научим, че тормозът е признак на любов, а това далеч не е здравословно.

2. Любовта дава, но и взима
Като майки за нас е напълно естествено да даваме цялата си любов и внимание на децата. Но точно затова се казва „майчина любов“. Малчуганите трябва да знаят, че не могат да бъдат само получаващата страна. Колкото и да заслужават любовта на другите, те трябва да правят компромиси и да демонстрират своите чувства.

3. Да обичаш другите не означава да обичаш себе си по-малко
Любовта не бива да бъда асоциирана с жертвоготовност. Да, компромисите са важни, но това не значи, че човек трябва да обича себе си по-малко, за да бъде способен да обича някой друг.

4. Уважението е от решаващо значение
Уважението и любовта вървят ръка за ръка. Любовта без уважение може да бъде токсична, да потиска и да манипулира. Всеки човек заслужава уважение, затова трябва да го даваме свободно, но и да го изискваме.

5. Да обичаш себе си не значи да си егоист
Малките трябва да знаят разликата между това да бъдат егоисти и да обичат себе си. Те не трябва да се променят, само за да се впишат в нечий калъп, но и не трябва да тъпчат чуждото достойнство, за да получат това, което искат.

6. Понякога любовта не е завинаги
Романтичните комедии и всички приказки могат да накарат децата ви наивно да вярват, че всяка любов е за цял живот. Но истината е, че колкото и силна да е тя понякога, щастливият край не е задължителен и в някои случаи е по-добре да да продължите напред сами.

7. Любовта не е само дъги и пеперуди
Любовта е навсякъде около нас, но не винаги е само розова. Децата трябва да са готови за по-малко красивото й лице – когато доверието бъде предадено, когато водят спор или ревността се намеси.В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалностВсеки родител вярва, че детето му е специално, надарено, талантливо, а защо не и гениално? Разбира с…Oct 10 2019skafeto.comЗа всички родители: Из мемоарите на едно бебеМладите родители имат едно огромно терзание, защото не знаят какво се върти в главата на новороденот…Oct 14 2019skafeto.com