https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Проучвания показват, че българите все още се поддават на многобройни суеверия, с което се оказват на едно от челните места в света по този, най-меко казано, странен показател! Това, несъмнено е пряк резултат от историческите превратности по време на нашето повече от 1300 годишно съществуване! Съдба, предопределила ни дълги векове на мрак и безпросветност! По-долу ще предоставим на вниманието ви няколко, утвърдили се суеверия, свързани с храни и напитки.
1. Започваме с чесъна: счита се, че скилидка от него, носена от булката в деня на сватбата, ще я предпази от „зли очи“ и

урочасване в семейния й живот;
2. Ако се съмняваме, че главоболието ни се дължи на направена магия, то проверката е да чукнем преди сън яйце в съд с вода, за да развалим евентуалната магия! Конкретно, поставяме съда максимално близко до главата си и оставяме така няколко часа. След това поглеждаме в какво състояние е яйцето – ако от белтъка му се точат нишки или жълтъкът изглежда като забулен, то яйцето ще да е „изтеглило“ отрицателната енергия и главоболието ни трябва да изчезне!
3. Магданозът пък би спомогнал за бързо забременяване, ако жената го посади в саксия и полага за него всекидневни грижи и много обич!
4. Гадаенето по следите в изпитата чаша кафе е приоритет на много т.нар „гадателки“. Но може и сами лесно да прецените чака ли ви дълго пътешествие ако, като разливате кафе, то се стече по стената на чашката!
5. С хляба – една от най-важните за нас храни, се свързват нещастията в дома ни; за да бъдат те избегнати, хляб не трябва да пада на земята, нито да се изхвърля на боклука, нито да се държи обърнат откъм обратната му страна!
6. Ако пък решите за много вероятно, че някой или нещо ви влияе лошо, то просто хвърлете три пъти шипка сол през гърба си и проблемите ще отпаднат!
7. Достигаме и до лютите чушки – те не трябва да се подават на ръка, за да не се скарате с човека, на когото ги давате. За сведение, това суеверие е разпространено и когато подавате сапун или хавлиена кърпа! Така че все пак не го правете!