почистване
Pinterest

Думите почистване и работа не вървят ръка за ръка.. Трудно е да поддържаме дома си в отлично състояние, когато работим по цял ден. В тази статия от The Everygirl ни обясняват какво, как и защо, давайки ни решение на проблема
Едно от най-добрите (и най-лошите) неща, когато жилището ни се намира в близост до това на роднини или близки е, че те са склонни да се появяват в най-неочаквания момент на прага на вратата. Независимо дали сме ги поканили след забавен ден или те са решили просто да се отбият, защото са били наблизо, това може да предизвика у всеки от нас паника, ако в дома ни цари пълен хаос.
За всяка домакиня: Уникален трик за почистване на пералнятаНе всеки редовно почиства пералната си машина, защото изглежда, че почистването ежедневно с вода и п…Jun 8 2019skafeto.com

Може да е малко смущаващо, когато някой дойде и види пръснати вещи в целия ни апартамент, чинии в мивката или прах по мебелите и пода.

Днес ще ви представим няколко трика в чистенето и организирането на дома ни, които ако се следват стриктно и запретнем ръкави, ще направите местенцето си гостоприемно и уютно за всеки гост. Няма място за притеснение. Стъпките са само седем, а усилията – минимални.

7 трика за почистване и домът ни винаги ще е готов за гости
Ideal Home

Предотвратете бъркотията в дома си

Старайте се да не цапате прекалено. Изхвърляйте боклука ежедневно. Мийте приборите и нещата, които използвате в кухнята докато готвите на момента – преди да е засъхнал остатъкът по тях и да ни отнеме двойно повече време, за да го премахнете. Така хем ще става по-бързо, хем няма да трупате прекалено много мръсни чинии, чаши и тигани в мивката.

Имайте кокосово олио или масло под ръка

Кокосовото масло служи и за почистване и може да направи мебелите ви като нови. Напръскайте малко кокосово масло и избършете с мека кърпа. Всички петна, пръстови отпечатъци и други подобни ще се изтрият.

Снабдете се с портативна (ръчна) прахосмукачка

Да, те са малко по-скъпи от стандартните, но инвестицията определено си заслужава. Заемат малко пространство, много са компактни и чистеното на всякакви повърхности става изключително лесно, дори бихме казали приятно. С тях може да почистите тапицираните мебели и прашните повърхности за секунди.

Направете си график – и се придържайте към него

7 трика за почистване и домът ни винаги ще е готов за гости
TimeCenter

Освен ако не сте Моника от сериала Приятели, вероятно не сте фен на идеята да прекарате цял ден (или уикенд), за да сте сигурни, че домът ни е безупречен от горе до долу. Но един от най-добрите начини да се уверите, че вашият дом е винаги чист, без да ви отнема дни, е да направите график за почистване. Нашите ежедневни задачи могат да включват неща като измиване на съдовете и избърсване на плота след вечеря, събиране на дрехите от простира и прибиране в гардероба на онези, които са образували Айфеловата кула на стола в спалнята ни. След това насрочете различни стаи за различни дни. Вашата кухня получава пълно почистване всяка сряда, а петъка отделяте на банята например.

Мислете стратегически

Помислете: гостите, които идват, вероятно няма да забележат, ако абсолютно всеки квадратен инч от къщата ни е чист или не. Най-добре е да обмислите къде в дома ни ще се настанят нашите гости. Наблегнете на тоалетната, защото където и да сте през цялото време, гостите ще имат нужда да я посетят поне веднъж, а никой не обича мръсни и неподдържани санитарни помещения. Ако ще стоите през цялото време на дивана в хола, гледайки телевизия, това може да промени вашите приоритети. Ако идват, за да хапнете нещо заедно, ще наблегнете на кухнята. Ако имате гост с преспиване, помислете къде ще го настаните и наблегнете на тази част от дома си. Разбрахте какво имаме предвид нали?

Тези 5 трика сложиха край на кошмара с почистването! Вече почиствам два пъти по-бързо и лесно!

Настройте си таймер

Ако знаете, че имате 20 минути преди приятелите ни да почукат на вратата, настройте таймера си и направете всичко, което можете в този промеждутък от време. Според много учени, когато имате определено време за действие, няма да се разсейвате с излишни неща и ще можете да постигнете повече за по-малко време. Освен това най-вероятно ще работите по-бързо, знаейки, че имате време само докато таймерът покаже 0.

7 трика за почистване и домът ни винаги ще е готов за гости
ImproveNet

Използвайте гумени ръкавици

Коса, прах, козина от домашни любимци.. много неща остават по мебелите ни и после ни отнема много време, за да ги отстраним. Използвайте гумени ръкавици и с тях и ги оберете за нула време. Става много бързо и лесно!

6-те най-добри маринати за пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае наизустВсички обожаваме пилешко месо – дали печено на фурна или пък хубави пържолки на скара, вариации всяк…Nov 20 2018skafeto.com

loading...