пълноценно наспиване

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Сънят е важен за всеки човек, защото той помага на организма да се зареди с енергия и да се разтовари от стреса през деня. По тази причина трябва да сме сигурни, че даваме възможност на тялото си да се наспи не само продължително, но и качествено. Това понякога не е лесна задача, затова днес ви представяме 7 трика за пълноценно наспиване, с които ще постигнете нужната почивка за организма си.

Пълноценният и здрав сън е изключително важен. След дълъг и изморителен ден, единственото, от което имате нужда е просто да легнете и да заспите, нали? Сънят ви дава енергия и сили да се справите със задачите си през утрешния ден, укрепва имунната система и спомага за намаляването на стреса, пишат от actualno.com. Сигурни сме, че искате да се радвате на здрав сън, за това сме подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат много. Ето ги и тях:

1. Оставете телефона в другата стая
Спрете да спите до телефона си, защото той влияе неблагоприятно върху качеството на съня. Също така, когато мобилното устройство е около вас, просто можете да се просегнете и да започнете да разглеждате нещо, а това ще попречи да заспите. Забравете за използването на телефона поне час преди лягане.

2. Измийте добре лицето си
Нощта е времето, през което лицето ви има възможността да си отпочине и възстанови. Погрижете се по него да няма абсолютно никакъв грим, замърсявания и различни кремове.

3. Поемете си дълбоко въздух
Преди да заспите си поемете дълбоко въздух. По този начин ще стимулирате блуждаещия нерв, който активира части от нервната система. По този начин значително ще намалите стреса.

4. Хапвайте 2-3 часа преди лягане
Задължително трябва да има интервал от време между лягането и вечерята. Не хапвайте късно вечер, защото тогава храната не може да бъде преработена напълно от организма, а това е възможно да попречи на съня ви. Вечерята непосредствено преди лягане може да бъде причина за киселини, кашлица и запушен нос.

5. Погрижете се да няма светлина
Изгасете абсолютно всичко, което излъчва някаква светлина. Дори е препоръчително да пуснете щорите, за да бъде напълно тъмно в стаята. Най – незначителния източник на светлина е възможно да ви събуди в момент, в който просто не сте готови за това. Погрижете се това да не се случва.

6. Събуждайте се естествено
Звукът на алармата причинява истински стрес и доста често е причина за започвате деня си без никакво настроение. Опитайте се да се събуждате естествено. По този начин ще се чувствате значително по – отпочинали и ведри.

7. Не приемайте добавки
Определено това не е най – добрата идея, дори да става въпрос за мелатонин. Всъщност все още не е доказно, че той е безвреден и че може да се приема постоянно. Уверяваме ви, че можете да се справите и без тези медикаменти. Има толкова много други варианти. Има храни, които стимулират съня. Също така има и различни начини на дишане, които спомагат лесното и бързо заспиване. Тази вечер вместо хапче, опитайте нещо подобно.Внимавайте: Сънищата, които се сбъдватСънищата обикновено са нереалистични и интересни, ако въобще си ги спомним. Понякога обаче сънуваме …Oct 14 2019skafeto.comКои пози са опасни при сънДневният сън има положителен ефект върху здравето и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Т…Sep 17 2019skafeto.com