гласът ни

Гласът на всеки от нас е с индивидуален тембър и звучене, което го превръща в един от нашите отличителни белези. Често хората могат да ни познаят само по гласа, но се оказва, че има и други факти за нас, които гласът ни издава.

Нужна е по-малко от секунда, за да разкриеш черти от характера си само чрез гласа си. Може да звучи невероятно, но той издава дори невидимото, предават от iwoman.bg. Понякога само след един телефонен разговор вече сте си изградили образ на подсъзнателно ниво. Ето 7 нестандартни неща, които всяка дума може да разкрие за нас.

1. Социален или антисоциален тип характер
Гласът ви често подсказва за това дали сте екстровертна или интровертна личност. Проведени са проучвания с компютърно генерирани гласове на интроверти и екстроверти. Резултатите показват, че слушателите успяват да разграничат личностите. Екстровертните типове говорят бързо и високо, докато интровертните пестят думи и намалят значително силата на гласа си.

2. Доверие
Едно простичко „Здравей“ може да подскаже на отсрещния доколко може да ви се има доверие. Проучванията показват, че високият тембър в края на думата е основен показател при мъжете. За жените от друга страна приглушаването на края на думата се смята за знак, че тя е човек, на когото да разчиташ.

3. Ръст
Да, гласът може да подскаже дори височината ви. След анализи се извежда формулата, че колкото по-висок е даден човек, толкова по-дълбок и нисък е тембърът на гласа му.

4. Плодородност
Оказва се, че менструацията има влияние не само върху настроението и хормоните, но и върху гласа ни. След различни изследвания става ясно, че той се повишава с наближаването на овулацията. Колкото по-високи стават тоновете ви, толкова по-плодородна сте.

5. Сила
Мъжкият глас е способен да разкрие много за горната част на мъжкото тяло. Колкото по-дълбок е даден мъжки глас, толкова по-силни са мускулите на горните му крайници и гръдната област.

6. Професионализъм
Гласът ви може да окаже голямо влияние дори върху кариерата ви. Най-ниският тембър на гласа, приглушаването на думите и почти шептене са признаци за некомпетентност и несигурност. Това е напълно вярно за дамите. Работодателите дори могат да променят мнението си за вас, само заради ниските честоти в гласа ви.

7. Паркинсон
Промените в гласа могат да са признак дори за болеста на Паркинсон. Пациентите имат забавяния в речта, по-нисък тембър и недостиг на въздух докато говорят. Също така се забелязва монотонност в разговорите, а след известно време се появява и треперене на гласа.Тест: Първото нещо, което видиш, показва твоята вътрешна нагласаТози психологически тест с изображение на Skafeto.com ще ви помогне да интерпретирате някои от житей…Aug 5 2019skafeto.comЮлиан Вергов: Гласът ти винаги трябва да се чуваЮлиан Вергов е един от малобройните български съвременни актьори, на които вярваме всеки път. В пост…Jul 27 2019skafeto.com


loading...