избелим зъбите си

Усмивката е много важна част от външния вид на всеки от нас. По тази причина търсим най-различни натурални начини, по които можем да избелим зъбите си, без да се подлагаме на скъпи интервенции. Днес ще ви представим 8 природни начина да го постигнем без много усилия и финансови вложения.

Всеки човек иска да има красива усмивка. С времето е възможно емайлът да стане по-тънък и прозрачен, а това води до потъмняването му, пишат от iwoman.bg. Зъбите променят цвета си и от някои напитки, например от кафе и тютюн. Ето няколко начина за избелване на зъбите в домашни условия.

1. Сол
Първо потопете четката си за зъби в обикновена вода, след това в кислородна вода и накрая в готварска сол. Мийте зъбите с получената смес около 1 минутаа. Изплакнете с хладка вода. Така солта ще премахне повърхностните петна от зъбите, които се натрупват вследствие на храна, напитки, цигари.

2. Ягоди
Тези вкусни и ароматни плодове съдържат естествени избелващи агенти. Можете да направите каша от ягоди и да я използвате като паста за зъби. Също така можете просто да натриете плодовете по зъбите си. След това е наложително да измиете зъбите си с паста.

3. Активен въглен
Продуктите от активен въглен набират все по-голяма популярност. Всъщност цената им е прекалено висока. Можете в домашни условия да направите смес от вода и активен въглен, която е наистина много ефективна. Нужни са ви две таблетки активен въглен и малко количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, наподобяваща паста за зъби. Търкайте зъбите с получената смес около 2-3 минути. След това изплакнете старателно.

4. Лимон
Можете да търкате зъбите с вътрешната част на лимона. Имайте предвид, че той е много киселинен и не е препоръчително да правите това често. Веднъж седмично е напълно достатъчно. Също така можете да направите смес от изцеден лимонов сок и сода бикарбонат. Ако заложите на тази смес, правете процедурата веднъж на две седмици.

5. Сода бикарбонат
Първият вариант е просто да разтъркате зъбите си със сода, поръсена върху четка за зъби. Ако не ви е приятно, можете да поръсите содата върху паста за зъби. Също така можете да направите смес от сол, сода, олио/зехтин и някакво етерично масло. Търкайте зъбите около 2 минути и повтаряйте процедурата веднъж седмично.

6. Кислородна вода
Можете да направите смес от кислородна вода, сода бикарбонат и вода. Трябва да се получи хомогенна смес. Четкайте зъбите си с получената смес около 2 минути. Препоръчваме ви да повтаряте процедурата веднъж седмично. Кислородната вода е възможно да предизвика бели петна по венците, но това не бива да ви притеснява. Те ще изчезнат до 1 час.

7. Мед и сол
Смесете малко мед и сол и търкайте зъбите си с получената хомогенна смес 2 пъти седмично. Препоръчително е да правите това вечер. Тази паста не само ще избели зъбите ви, но и ще ви помогне да се отървете от зъбния камък.

8. Бърз трик за поддържане на бели зъби
Aко искате да поддържате зъбите си бели за по-дълго, има един лесен трик, с който да го направите. Просто си създайте навик да изплаквате устата си с вода всеки път след хранене с по-цветна храна. Така не само ще можете да поддържате зъбите си бели, но и ще запазите здравето им. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Учените забраняват тази напитка, ако искаме здрави зъбиЕкип от учени от университета в Берн, Швейцария след серия от изследвания установяват, че чаят от ка…Aug 8 2019skafeto.comСините сливи лекуват болни зъби – как?Даровете на природата са много и разнообразни, а качествата и полезните им свойства – несравними. Им…Jun 2 2019skafeto.com


loading...