86-годишна пенсионерка

Обикновено когато става въпрос за по-възрастни хора, сме свикнали да четем как те едвам се оправят сами. Но има и такива хора, които успяват да изживеят старините си както им се иска. Днес ви представяме историята на тази 86-годишна пенсионерка, която е направила нещо лудо, с което си е подсигурила едни необичайни и щастливи години.

Често мечтите си остават мечти, защото не всеки се осмелява да промени радикално обичайния си живот, пишат от pochivka.blitz.bg. Но жителка на Флорида реши да обърне всичко наопаки и отново да се почувства млада и щастлива на седемдесет и седем години. Тя прекарва вече девет години в морски пътешествия и живее на снежнобял круизен кораб, наслаждавайки се на удоволствията от необичайния начин на живот.

Мама Ли, както ласкаво я наричат пътниците и всички членове на екипажа на снежнобялия кораб, имала щастлив живот: петдесет години взаимна любов с банкера Ли Уотчестър минали като пет години, изпълнени с нежност и радост. През 1997 г. съпругът й умира и я кара да му обещае на смъртния одър, че ще се радва на живота, без да се отдава на печал. Сбогувайки се с любимата си, Лий казал: никога не променяйте навиците си и продължи да пътуваш, както го правехме някога заедно.

Докато съпругът на Лий бил жив, двамата наистина обожавали да пътуват и в продължение на пет десетилетия ходили на морски круизи цели осемдесет и девет пъти. Днес мама Ли отдавна е надвишила семейния рекорд и е посетила повече от сто различни страни по света, плавайки почти със същия великолепен лайнер. Тя продава семейното гнездо и харчи всички приходи за необичайното си хоби.

„Ще си отида на този кораб и съм щастлива, че сбъднах мечтите си“, твърди мама Лий. Корабът, на който тя прекарва дните си, е предназначен за повече от шестстотин членове на екипажа и хиляда и петдесет пътници, за които са предвидени удобни каюти, отлични ястия от професионални готвачи, концертни програми, плуване в басейна, игри и всякакви други забавления.

На борда има лекари, които наблюдават здравето на Лий и другите пътници. Понякога веселата пенсионерка се замисля дали не е време да се върне към живота на сушата, защото в пътуванията са минали дванадесет години. Животът на океанския номад обаче е толкова удобен и завладяващ, че не е ясно как да се откаже от всичко това. Мама Ли е сигурна, че веднага ще се отегчи и едва ще започне да живее ежедневието на обикновена възрастна дама – в собствената си къща.

Вижте още:Посетете тези места, преди да са изчезнали завинагиПриродата на Земята е изумителна и всеки от нас има желание да посети различни места, които по един …Nov 13 2019skafeto.comТоп 10 на местата, на които сама жена не бива да ходи (Снимки)В днешно време не е необичайно жените да пътуват без мъжете си по различни места. В женските почивки…Sep 14 2019skafeto.com

loading...