9 мита

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бременността е период в живота на жената, за който не можеш да бъдеш изцяло подготвен, тъй като има редица обстоятелства, които не могат да бъдат предвидени. Така или иначе, в пространството има редица митове и легенди. Днес ви представяме 9 мита за бременността, в които мъжете вярват твърде много.

Бременността е невероятно изживяване, пишат от dama.bg. Милиони жени по света имат радостта да минат през него. Днес знаем много повече по тази тема, отколкото преди, но има хора, които все още има какво да научат. Когато технологиите не са съществували или не са били толкова развити, хората е трябвало да се справят сами. Така са родени и много митове за бременността, които се предават през поколенията и много жени им се доверяват. За съжаление, голяма част от мъжете същи им вярват, защото не са толкова образовани по темата. Решихме да помогнем на представителите на силния пол, както и на всички бъдещи майки, които имат несигурности, като разбием тези 9 мита за бремеността.

Внимавай какво ядеш
За бъдещите родители хранителните алергии са голям проблем. Те искат децата им да нямат такива. Има мит, който гласи, че бременната жена, която консумира много фъстъци и мляко, например, ще има дете, което ще развие алергия към тези продукти. Това не е вярно и няма причина да избягвате тези храни.

Твърде си нервна, за да е момче
Има много начини според бабите ни, по които да се разкрие полът на бебето. Има много индикаторите като пулса на бебето или сутрешното гадене, които биха подсказали, а хората им вярват. Според експерти това са само митове.

Майката трябва да яде като за двама
Много хора вярват, че бъдещата майка трябва да яде за двама. Да, това има смисъл, защото бебето трябва да расте. Тя трябва да яде повече, но не е задължително да е двойно.

Бременните жени не бива да тренират
Ако твоята половинка те кара да си почиваш непрекъснато, то той вярва на този мит. Докато нямаш усложнения при бременността, докторите не биха те спряли да правиш упражнения. Хубавата разходка и плуването също са много полезни.

Бъдещите майки не трябва да ходят на фризьор
Бебето променя целия живот и има неща, които не можем да си позволим дори и времево. То се превръща в приоритет номер 1 и жената няма време да се поддържа. Игнорирайте този мит и посетете салона за красота. Важно е да има добра вентилация. Не би трябвало да е проблем.

„Трябва да се оттървем от котката.“
Много хора имат домашни любимци преди да се появи бебето. Има и такива, които смятат, че е лошо те да са в апартамента, когато новият член на семейството се прибере вкъщи, защото не е полезно. Няма причина да останете без котката или кучето си. Някой друг ще трябва да чисти след тях, а не майката.

Момичето ще открадне красотата на майка си
Ако очакваш момиченце, има нещо, за което съпругът ти се тревожи. Убедени сме, че половинките ни винаги ще ни обичат, но има поверие, че майката на момиченце, ще изгуби част от красотата си. Няма научно доказателство за това.

Уморена си? Няма кафе за теб
Бременността е изтощителна. Изглежда така, сякаш нямаш време за почивка преди да се появи бебето. Много бъдещи майки намират в кафето спасение, но други ги критикуват. Няма причина, поради която трябва да се откажеш от кафето. Една или две чаши не биха навредили на плода.

Рибата е вредна и не бива да се консумира
Всяка жена внимава какво яде през бременността, защото не иска да навреди на бебето си. Някои избягват рибата, защото са чули слухове колко много вреди. Това е просто мит. Повечето риби са полезни за бъдещите майки и за плода.Ще се удивите от тези факти за бременносттаМакар всички ние да имаме някаква обща представа за периода на бременност при хората, истината е, че…Oct 7 2019skafeto.com