защитна реакция

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Нашите тела са сложна съвкупност от множество биологични цикли и системи, чието разбиране може да се окаже трудна задача. Защитните механизми на тялото ни сформират една обща защитна система. Тази система служи като защитна реакция от увреждане, околната среда, вредни газове, алергени и редица неща, които потенциално могат да ни навредят, 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Ние от екипа на „С Кафето“ избрахме за вас девет очарователни неща, които тялото ви прави, за да ви защити!Пиеш преди лягане, а през нощта тялото ти се чисти от всичко, изядено през деня! Истинска бомба, но витаминнаЛятото наближава и все по-често се замисляме как да се отървем от ненужните килца. Няма да е добре н…Mar 20 2017skafeto.com

Прозяване
Основната цел на прозяване е да отпочине мозъка, след като е бил “прегрял” или претоварен.

Кихане
Обикновено кихаме, когато в носа ни попаднат твърде много алергени, микроби, прах или други дразнители. Кихането е начин да се отървем от този “боклук”.

Протягане
Инстинктивно се протягаме, за да се подготвят телата ни за физическите натоварвания, които очакваме по време на деня. Освен това, при протягането се възстановява притока на кръв и настроението ни се подобрява.

Хълцане
Много бързото ядене, поглъщането на големи хапки храна или просто преяждането е тясно свързано с нашия стомах и диафрагма. Резултатът е пристъп на хълцане.

Чувството, че падаш, докато спиш
Това странно чувство, когато току-що си заспал и получиш спазъм на мускулите толкова силно сякаш падаш от леглото и се събуждаш веднага. Това явление е резултат от факта, че когато започнете да заспивате, честотата на дишането бързо пада, докато на пулса се забавя само много леко и мускулите са отпуснати. Удивително, вашият мозък интерпретира тези събития като предвестник за смърт. Той се опитва да ви спаси!

Набръчкване на кожата
Бръчките, които се появяват върху кожата на ръцете ви играят важна роля. Това явление се дължи на факта, че когато тялото се сблъсква с повишено количество на влага го разбира. Така кожата на ръцете ви веднага започва да се променя по начин, който ще направи по-лесно за вас да усетите гладки повърхности.

Загуба на паметта
Загуба на паметта често се случва след появата на неприятни преживявания. Мозъците ни буквално изтриват най-страшните моменти от спомените ни.

Настръхване
Основната функция на настръхването е да се намали количеството на топлината, която се губи през порите на кожата ни. След това е по-лесно да се затопли в негостоприемните климатични условия.

Сълзите
Освен качеството на защита на лигавицата на очите ни сълзите ни предпазват от чужди предмети влизащи в контакт с очите, те служат също като инструмент на “емоционална защита.” Учените смятат, че в стресови ситуации тялото създава нов, мощен източник на раздразнение, с цел да се отвлече вниманието от болката. Това са само някои от причините, поради които ние всички трябва да бъдем много благодарни на нашите органи, които ни предпазват всеки един ден. Отпуснете се, вашето тяло си знае работата!Ако усетите такива сигнали, това означава, че тялото ви дава ясен знак, че нещо не е както трябва!„Сигнализира“ ли тялото ви за наличие на определено заболяване? Без съмнение отговорът е положителен…Mar 13 2017skafeto.com