De Tomaso P72

През последните години хиперавтомобилите се концентрираха изцяло върху динамиката и максимално възможното от достъпните технологии, пише сайта avtora.bg. Функцията диктува формата и макар да има доста красиви коли, всичко е направено преди всичко за да бъде максимално аеродинамично и ефективно. Време е за завръщане към миналото. Възродената марка „De Tomaso“ направи точно това, като представи новата си кола P72. Скромното име съпътства дизайн, в който няма нищо скромно.

Напротив, P72 е един от най-смелите и дръзки автомобили от много време насам изцяло заради своя външен вид. В колата са използвани елементи и щрихи от много класики на Ferrari, Spyker, Pagani, като всичко е съчетано така, че да направи автомобил, който не може да се сбърка никога.

De Tomaso P72 ще използва изцяло карбоново шаси, което е същото като на Apollo IE. Този хиперавтомобил също се отличава с дързък дизайн, но и доста голяма мощ. Засега обаче не е ясно дали същото ще се случи и при P72.

"De Tomaso" се завръща с един от най-красивите автомобили

Компанията все още довършва разработката на P72. Окончателният двигател не е избран, очаква се той да бъде или V12, или V8. Цената на колата ще е около 750 000 евро.

"De Tomaso" се завръща с един от най-красивите автомобили

Мисията на P72 няма да бъде максимална скорост или друг рекорд. Целта е просто колата да бъде една от най-красивите и с достатъчно адекватна мощ, за да е приятна и за шофиране. Интериорът ще обгръща в лукс и стил. Освен това ще бъдат произведени малко бройки, за да бъде и достатъчно ексклузивна.
"De Tomaso" се завръща с един от най-красивите автомобили

Невероятната история на Ферари72-годишно пътуване от „прост“ състезателен екип до бизнес за 27 милиарда долара Ферари е една от на…Jul 5 2019skafeto.com

loading...