Ferrari

Грешна преценка или свръх увереност? Това се случи с шофьора на Ferrari Roma, суперавтомобил на стойност над 225 000 евро, който влезе в тясна алея в италиански град и остана в капан между стените на сградите без възможност да се измъкне напред или назад без драскотина, предава сайтът Защото.

Във видеоклип, споделен в YouTube, шофьорът на италианския спортен автомобил се вижда как се опитва да се придвижи по улица с ширина едва два метра, докато мъж му дава указания отвън.

Прибрани са и външните огледала, но пак е невъзможно да се премине през тясната пролука на улицата, без да се повредят страните на каросерията.

Откъм задната гледна точка на видеото е трудно да се види дали боята и каросерията на Ferrari вече са повредени. Но е доста вероятно, че ако водачът продължи да се движи напред, спортният автомобил ще има големи вдлъбнатини в задните калници, тъй като задната част на Ferrari Roma е поне 3 см по-широка от предната: обща ширина 1974 мм.

В края на клипа жена, която изтича от улицата и прави неодобрителни жестове, ги убеждава да се откажат от „лудостта“ и им нарежда да се върнат назад. Тогава мъжът, който ръководи маневрите отвън, показва на водача, че не може да продължи напред.

Видеото не показва дали шофьорът успява да излезе от алеята на собствен ход или с чужда помощ.

Той, обаче, е навлязъл толкова навътре, че е малко вероятно да измъкне колата невредима.

Това е рискът пред шофьорите, влизащи в стария град на много италиански градове. Според една много популярна поговорка в трансалпийската страна „в Италия имаме супер спортни коли, но не и съответните улици“.

Ferrari Roma е двуместен спортен автомобил с преден двигател, който беше представен в края на 2019 г. и който по цена (от 225 000 евро) се превърна в новия най-достъпен модел от гамата на Ferrari заедно с Portofino.

Той се задвижва от 620 к.с., 760 Nm турбо, V8 централен преден двигател, който му позволява да достигне максимална скорост от 320 км/ч и да ускори от 0 до 100 км / ч само за 3,4 секунди.

Скоростната кутия е осемстепенната автоматична система с двоен съединител.

Виж още:„Ферари“ стана на купчина ламарини на АМ „Струма“Тежка катастрофа между „Ферари“ и джип е станала в тунела преди отбивката за Кюстендил на АМ „Струма…May 23 2021skafeto.com

Ад в поп-фолка: Константин размаза лъскавото си „Ферари“ (СНИМКА)Катастрофа на супер скъпарска кола се превърна в истинска сензация в интернет. Социалните мрежи прег…Oct 25 2019skafeto.com

Виц: „Кое от изброените е излишно – морков, лук, Ферари, картоф?”Виц на деня: На въпроса от логическия тест: – „Кое от изброените е излишно – морков, лук, Ферари, ка…Oct 13 2019skafeto.com


loading...