Gateway Process
Кадър от филма Д-р Стрейндж, в който героя изпитва астрална проекция

През 80-те години на миналия век ЦРУ разследва техниката Gateway Process за промяна на съзнанието и бягство от пространство-времето.

През септември 2021 г. няколко потребителя на социалната мрежа ТикТок откриват доклад на ЦРУ, в който пише, че преди почти четири десетилетия американската разузнавателна агенция вярва, че хората могат да пътуват през пространство-времето с помощта на техника, наречена „Gateway Process“. Техниката е предназначена да фокусира изхода на мозъчните вълни, за да промени съзнанието и да избяга от ограниченията на времето и пространството.

Казано по друг начин, това е система, която използва аудиокасети, способни да манипулират мозъчни вълни с цел предизвикване на променени състояния на съзнанието, при които човек може да взаимодейства с „нефизически“ аспекти на реалността.

Документът, озаглавен „Анализ и картографиране на процесите на Портала“, е изготвен през 1983 г. от Уейн М. Макдонъл – подполковник от армията на САЩ, с техническата помощ от Ицхак Бентов – израелско-американски биомедицински инженер. По това време ЦРУ се интересува от психически изследвания, особено от „отдалечено наблюдение“ – човек в състояние да види реални събития, без да е физически там, където се случват.

Gateway Process - kak ЦРУ изучава промяна на съзнанието и бягство от пространство-времето

Ако военните експериментират с опита на Gateway Process, те биха могли да намерят „практическо приложение“ на астралното пътуване.

Според ЦРУ някои практически приложения на тази техника са за преобразуване на енергия за лечение на тялото, за пътуване през пространството и времето, за достъп до нова информация за възможни врагове и т. н. Поради това докладът на Макдонъл заключава, че Gateway Process е възможен от гледна точка на физическите наука и има потенциала да се използва от разузнаването на Съединените щати.

Този анализ е разсекретен през 2003 г. заедно с няколко други файла на ЦРУ. Въпреки това, той остава незабелязан в продължение на почти 20 години, докато потребителите на ТикТок не го намират и съобщават за него.

В 28 страници Макдонъл пише, че ако военните експериментират с астрална проекция, те биха могли да намерят “практическо приложение” на астралното пътуване, но също така посочва, че трябва да са готови да реагират на възможни срещи с нетелесни форми на интелигентна енергия, когато са превишени пространствено-времевите граници.

Това кара американската армия да се опитва години наред да обучава пси-войници, които да изпълняват мисии за “отдалечено наблюдение” в различни региони по света.

Публикуваната от ЦРУ версия обаче е непълна. Липсва й страница 25, която впоследствие се превръща в „свещения Граал“ не само за хората, които се стремят към астрална проекция, но и за привържениците на теориите на конспирацията.

Въпреки множеството искания по Закон за свобода на информацията, документът така и не е намерен … До момента.

Робърт Монро открива, че определени звукови модели имат видими ефекти върху човешкия мозък.

Gateway Process - kak ЦРУ изучава промяна на съзнанието и бягство от пространство-времето
Робърт Монро

Оказва се, че страница 25 е притежание на Института Монро, тъй като техниките на документа се основават на учението на основателя Робърт Монро.

През 1950 г. Монро започва да представя доказателства, че определени звукови модели имат видими ефекти върху човешкия мозък, включително бдителност, сънливост и разширени състояния на съзнание.

Самият той, докато се подлага на „обучение за сън“, има усещания за парализа и вибрации, придружени от ярка светлина, кулминиращи в преживяване извън тялото. Това предизвиква интереса на тайните служби.

Документът е бил „заровен“, без никой да го е прегледа през всичките тези години. Тук може да видите пълната версия на Gateway Process.


loading...