Google
Pixabay

Случвало се е интернетът ти внезапно да спре, нали? Значи най-вероятно си имал среща с праисторическия „домашен любимец“ на Google, който ловко прескача кактуси и умело избягва прииждащи птеродактили. Но знаеш ли, че освен известната игра с динозавъра, създателите на Google са скрили още много интересни тайни в търсачката? Пробвайте тези забавни и интересни трикове от онлайн платформата Уча.се, които търсачката на Google крие в себе си.

Напиши в търсачката „do a barrel roll“ 

Един класически трик, който тотално ще преобърне представата ти за Google. На български фразата се превежда като „бъчва“ и е препратка към впечатляваща въздушна маневра, при която самолет прави пълно завъртане около оста си. Вече сигурно се досещаш какво ще се случи, но е по-забавно да се убедиш сам (работи също и ако напишеш „z or r twice“).

Мама ми каза тези трикове, за да не изкукуригам от търкане! За 15 минути печката ми светва като чисто новаЕдва ли има домакиня, която да го отрече – чистенето на печката е истински ад. На всичкото отгоре ве…Oct 5 2017skafeto.com

Изпробвай ръкавицата на Танос

Чудиш ли се какво е да бъдеш в обувките (или в случая в ръкавицата) на „лудия титан“? Google ти дава възможност с едно търсене на думата „Танос“ да изпиташ пълната мощ на „камъните на безкрайността“. Просто кликни върху изображението на златната ръкавица вдясно и наблюдавай как половината резултати от търсенето вече „не се чувстват толкова добре“.

Влез тук и виж Google по един доста различен начин

Провери какви ще са последиците, ако законите на физиката влязат в действие и всички отделни полета за търсене внезапно рухнат под собствената си тежест. Ако пък искаш да сe гмурнеш още по-дълбоко със своето търсене, търсачката ти дава и тази опция тук.

Мама ме научи – гениални трикове как да не ти пръска олиото, докато пържиш. Всяка домакиня трябва да ги знаеУжасно неприятно е, когато при пържене олиото пръска на всички страни, а след това печката не прилич…Oct 27 2017skafeto.com

Открий чудовището от Лох Нес

В картите на Google можеш да откриеш всичко. От сателитна снимка на твоето училище, до препратка към митичното водно чудовище Неси. Влез в Google Maps и потърси „Loch Ness monster“. Започни бавно да приближаваш картата към водите на шотландското езеро Лох Нес и не изпускай от поглед жълтото човече в десния ъгъл. Какво ще се случи ли? Ще те оставим да се изненадаш.

Пробвай късмета си

Трябва да определиш „ези или тура“, но не ти се намира монета? Просто напиши: „flip a coin“ и от търсачката ще ти заемат виртуална. Нужен ти е случаен избор измежду няколко възможности (надяваме се, че не става дума за отговорите на теста по математика)? Просто потърси „roll a die“ и ще получиш колекция от зарове с 4,6,8 или дори 20 лица. Ако пък искаш да завъртиш колело на късмета (или фиджет спинер) – „spinner” е твоята опция.

Играй класическа игра в изображенията на Google

В настроение си за аркадна игра, но не ти се пътува 20 години назад във времето? Тогава просто напиши „atari breakout“ и избери търсене на изображения. Виж в какво ще се превърнат всички снимки и бъди готов да упражниш своята ловкост под съпровода на електронни звуци от изминалите десетилетия.

Мъчих се като грешен дявол да си почистя ютията, но мама ми каза тези безценни трикове и вече нямам никакви проблемиПочистването на ютията е нещо задължително – в зависимост от модела трябва да се прави с различна пе…Oct 12 2017skafeto.com

loading...