акула глава
Снимка: Andy Murch / Big Fish Expeditions

Рибар е намерил огромна глава откъсната от акула в океана, предизвиквайки страхове, че може да има дори още по-гигантско чудовище, което броди из водите, съобщава вестник the Sun.

Трапман Бермаги – известен още като Джейсън – е открил находката тази сутрин във води край бреговете на Сидни, Австралия, и с чисто любопитство иска да разбере какво чудовище е изяло останалата част от тялото на акулата.

Джейсън е бил риболов за акули край бреговете на град Нов Южен Уелс, когато улавя главата на акула „мако“ с внушителното тегло от 100 кг.

Той публикува във Фейсбук заедно със снимка огромната глава до едно младо момче: „Така че това беше всичко, което получихме от това чудовище мако, само 100кг. Беше луда сутрин от риболов за акули. Надяваше се да хване по-малки акули, но просто в мрежите се закачи голема акула, която е изядена вероятно от по-голяма акула“, пише рибарят.

Oгромна акула бе намерена с откъсната глава от по-голямо животно (Снимка)

Акулата „мако“ може да нарасне до 3,8 м (12 фута) дължина и да достигне тежест до 570 кг (1260lbs), като те са и най-бързите акули, плувайки със скорост до 46mph.

Изядена от чудовище
Едно животно от такъв размер би било изядено от същество, което е много, много по-голямо.

И така, какво се крие във водите на Южна Австралия, достатъчно голямо, за да отхапе цялото тяло на акула „мако“?

Такава констатация може да повдигне въпроси за завръщането на мегалодонската акула, за която се смята, че е изчезнала.

Учените твърдят, че мегалодоновата акула е обикаляла водите на земното кълбо преди около 3.6 милиона години, а на дължина е достигала от 13 до 18 метра (59 фута), като те са смятани и за най-голямите риби на планетата.

Oгромна акула бе намерена с откъсната глава от по-голямо животно (Снимка)

loading...