русия алкохол

Според последния доклад на Световната здравна организация (СЗО) жителите на Русия, които се славят с големия прием на алкохол, са го редуцирали значително.

Консумацията на спиртни напитки от страна на руснаците се е понижила с цели 43% от 2003 г. до 2016 г., се казва в доклада на организацията, цитиран от BBC.

Здравните експерти отдават спада на мерките за контрол, предприети от властите и на популяризирането на здравословния начин на живот.

СЗО заяви, че значителното увеличение на продължителността на живота в Русия е свързана с намаленото потребление на алкохол.

СЗО: Руснаците живеят по-дълго, защото са намалили алкохола
Литра чист алкохол на човек годишно

„Консумацията на алкохол отдавна е призната за един от основните движещи фактори на смъртността в Руската федерация, особено сред мъжете в трудоспособна възраст“, се казва в доклада.

През 2018 г. средната продължителност на живота в Русия достигна най-високите си нива – 68 години за мъжете и 78 години за жените.

Мерките за контрол на алкохола, въведени при бившия президент Дмитрий Медведев, включват ограничения за реклама, по-високо данъчно облагане и забрана за продажбата на алкохол в определени часове.

Брад Пит: Напушвах се до забрава и бях в клиника за алкохолициЛегендарният актьор Брад Пит призна, че е прекарал една година и половина в група на Анонимните алко…Sep 4 2019skafeto.com

В Москва будките, продаващи водка, бира и сушена риба, отдавна са минало. Алкохол се продава само в магазините и то до 23 часа. Бирата, която навремето не е била определяна като алкохол, вече е класифирирана като алкохолна напитка.

Пиеното на улицата е забранено, а глобите са достатъчно високи, така че да държат повечето хора в рамките на правилата, пише Би Би Си.

Наред с ограниченията, увеличаващата се средна класа започна да се придържа към здравословен начин на живот. Много руснаци следват примера на президента си Владимир Путин, който пълни календарите със снимките си на спортуващ човек.

Но моделите на пиене са свързани с благосъстоянието. В по-бедните общности, далеч от големите градове, все още се пият евтини ментета и домашен алкохол.
Защо мъжете примират за жени, които пият бираКой ли не обича бирата? Може да се консумира и в горещо, и в студено време, в съчетание с различни з…Sep 1 2019skafeto.com

loading...