август прогноза за времето

След това захлаждане и студено време ни чака затопляне. Тази сутрин и вчера на Мусала е било около 0 градуса, така че това захлаждане се отрази. Това заяви синоптикът на НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на БТВ.

Още Новини

„Почти всички в България усетиха студения фронт и захлаждането. След падането на температурите сега ни очаква едно затопляне и по-сух период“, коментира още тя.

„Температурите и днес ще останат по-ниски от нормалните, но от сряда-четвъртък се очаква затопляне в цялата страна. На морето туристите не трябва да се притесняват за следващите 10 дни.

По Черноморието очакваме температури между 28 и 32 градуса. Като цяло месец юли беше нормален. Беше нормално топло и валежите също бяха нормални. Нямаше нищо странно. На някои места имаше малко повече валежи, на други места почти не валя, което е напълно нормално за лятото“, разкри Стойчева.

„В Западна Европа също се успокоиха нещата и там вече също няма горещини. При нас в следващите дни ще има затопляне. Не мога да се ангажирам с апокалиптични прогнози за глобално затопляне. Промени в климата винаги е имало и това е част от характеристиките му“, сподели синоптичката.

Горещо се очертава да бъде след средата на тази седмица, особено в четвъртък и петък, когато на места ще видим температури и над 36, 37 градуса.

В края на следващата седмица и около 15-ти август ще има временни влошавания, ще превали и прегърми, но през по-голямата част от периода времето ще бъде сравнително стабилно, предимно сухо и в отделни дни – топло и горещо.

Втора гореща вълна ще има към средата на август, синоптичните модели показват прогнозни температури на места в Северна България и Тракия до 40-41 градуса. Все пак има доста време, ще видим дали ще стане така.

loading...