Новини

Адвокат Марковски извади тежката артилерия, обясни как ще брани кметицата Иванчева в съда и какво ще я оневини

Адвокат Марковски извади тежката артилерия, обясни как ще брани кметицата Иванчева в съда и какво ще я оневини

След изявленията на г-н Ваклин, ще отговоря на най-съществения въпрос. Той казва, че прокуратурата е обяснила дали двамата с Иванчева са имали личен контакт. Той всъщност е имал един единствен личен контакт с нея – веднъж в кабинета й и тя се е държала хладно. Аз съм коректен и отговорен и възпроизвеждам какво точно той е съобщил пред прокуратурата за контакта си с Иванчева. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия адвокат Марин Марковски, който е защитник на кметицата на Младост Десислава Иванчева. „Не казвам неща хей така. Говоря за протоколи и показания. По думите му на 13 април в „Ринг мол“ тя е поискала тези пари. На тази дата тя не е била там, то има камери и ще докажем, че не е била там„, твърди Марковски.Примката около врата на Десислава Иванчева се затяга: Нови разкрития закопават кметицата на „Младост“Черните облаци около арестуваната кметицата Десислава Иванчева се сгъстяват, а скандалът „Младост” с…Apr 22 2018skafeto.com

„Има един важен детайл. Прокуратурата й е повдигнала обвинение за тези 500 000 евро и се предвижда наказание от 10 до 30 години. Как без нито едно доказателство освен приказките на Дюлгеров, който си противоречи, ще я осъдят. Той казва „Аз никакви пари не съм искал и не съм преговарял. Нямам отношение“. На това се крепи цялото обвинение“, казва Марковски. „Второто обвинение е за „Светнала ли е като коледна елха“. Истината е, че не е, защото флуоресциращото вещество, което е осветено, е само върху външната част на дясната й длан и то само няколко сантиметра – около два. Това е станало като тя е докоснала протоколите, за да ги подпише. Дюлгеров казва „Аз се качих в колата и пуснах плика с парите в един кашон зад шофьорската седалка. Самият той не казва, че тя ги е взела, дори дали го е видяла. Дюлгеров си е взел 14 000 евро. Прокуратурата не е коректна към хората и използва такива изрази „свети като елха“, ще им е бая тъмна тая елха. Парите са върнати на Ваклинов. Като го няма вещественото доказателство, за какво обвинение говорим, запита юристът. „Като не й светят ръцете, са й дали да подпише протокол. В закона е казано, че всеки български гражданин, като бъде задържан, трябва да получи заповед за задържане. Иванчева е задържана в 10:30, а заповедта за задържане й е от 1:00 часа. Това е противозаконно лишаване от свобода. Прокуратурата е извършила следователно действия, които по същество представляват престъпление“, отсече адвокатът на Иванчева.

„Многократно сте ме канили в студиото си. Имало е сигурно един случай, в който да не съм бил коректен и точен. СРС-та не сме чели, защото не са ни предадени. Не знам какво има там. Появиха се свидетелски показания, че те са чували разговори на Иванчева. Едно доказателство трябва да бъде събрано по законов ред и да е предоставено. При нас няма нищо предоставено“, каза той. „В началото на делото има едно оплакване от над 10 крупни строителни фирми, на които тя пречи или създава затруднения. Тя е избрана като зелена кметица, явно, че за да отговори на исканията на избирателите си, тук се получава сериозно разминаване между строителни интереси и нейно поведение. Г-н Ваклин не е точен, че тя му е пречила. Той наистина има закупен парцел и разрешение от Столична община и всички строителни и архитектурни модели за застрояването. Иванчева бави преписката и това нещо си има точното законово решение. Пуска се жалба до съда и той разпорежда вече в много кратки срокове тази преписка да бъде пусната. Съдът ще я глоби с 5000 лева и тя ще я даде. Според мен съвсем преднамерено не се е работило юридически правилно“, каза Марковски. „Не мога да направя оценка на причините за това положение. Те могат да бъдат разнообразни. Понякога в мъглата се бият чудовища, но ние не ги знаем Аз мога да коментирам само доказателствата. Не искам да гадая, не е сериозно. Това, което казах за доказателствата е отговорно и сериозно“, добави адвокатът.

Заседанията са публични, всеки ще може да присъства и да знае цялата истина. Няма как да се каже абсолютно всичко сега, това ще попречи на процеса. Това заяви в ефира на БТВ Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура, по повод ареста на кметицата на Младост Десислава Иванчева. „Всеки е невинен до доказване на противното. Ще съм сигурен във виновността на дамите, когато делото приключи с осъдителна присъда. Към момента смятам, че имаме достатъчно доказателства за виновността им. Отговарям за тази прокуратура и за нашите действия, нямам съмнения в качеството на свършената работа“, каза още той. Запитан дали бе премината граница с многочасовия арест, Гешев отговори: „Една от причините да съм тук в момента е да защитя труда на колегите си, които си свършиха прекрасно работата. Те спазиха закона от А до Я. Това е лош късмет за нас разследващите, и ние имаме семейства – никой не иска да седи пред цяла България и да извършва тези действия. Този лош късмет не се дължи на наши действия. Не сме виновни, че те са решили да извършат подкупа в центъра на София, да си сменят парите в едно кафе, да ги разхвърлят и да изберат този централен маршрут в час пик. Теории има всякакви – действахме според закона. Тези пари са много и не са наши. Ако ги бяхме изпуснали, щяхте да ни питате: „Защо не ни задържахте веднага.“София настръхна от възмущение: Арестуваха с тлъст подкуп кметицата на Младост Десислава Иванчева (СНИМКИ и ВИДЕО)Кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп, съобщ…Apr 17 2018skafeto.com

Относно твърденията на Иванчева, че това е фалшив арест и те са знаели какво точно търсят, Гешев заяви: „Тя говори неистини. Обвиняемите у нас могат да говорят всичко, дори и да лъжат, без да носят никаква отговорност. На адвокатите работата им е да подкрепят това. Нищо от това не отговаря на истината. Бях там 15 минути след спирането на колата. Цяла България може да види как започва претърсването – от предна лява врата и всичко започва да се описва. След час, час и нещо открихме парите. Не е започнато, както твърди Иванчева, директно от парите. За това беше толкова дълго. Претърсва се всичко и се описва всичко“. На въпрос унизителен ли е бил подобен арест за нея, той отвърна: „Унизително е да изнудваш инвеститори. Унизително е да те няма в работния ти ден, когато ти е приемният ден. Унизително е тези пари да не влизат в ремонти, асфалти, пенсии и т.н. Унизително е да искат да те почерпят и за най-малката услуга“.

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
"По "БНТ свят" гледах вечната класика "Оркестър без име" и ме налегна голяма носталгия по…
error: Съдържанието е защитено!