ареста на Баневи

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Откакто Евгения и Николай Баневи бяха арестувани в Ница, а след това екстрадирани в България, огромното им имение в „Бояна“ е без надзор. Скоро ще станата два месеца, откакто олигарсите не са стъпвали в къщата си. Припомняме, че милионерите бяха задържани на 26 октомври във Франция, а местните власти ги изпратиха към родината им на 6 декември. Баневи бяха арестувани за постоянно, като тепърва ще трябва да отговарят за 7 престъпления, сред които укриване на данъци, ръководене на организирана престъпна група и пране на пари.
Корпоративната резиденция, както Евгения Банева сама определя дома си, е заобиколена от иглолистна гора, част от Витошкия резерват. Дърветата обаче изисквали постоянни грижи, тъй като най-редовно ги нападали корояди, разкрива ПИК TV.Николай Банев като български вариант на Онасис“Успехът е резултат от дързост, повече дързост и още повече дързост”, казва гръцкият милиардер и пре…Dec 15 2018skafeto.com

Опасните вредители представляват малки по размери бръмбари с дължина 1-9 мм. Характерна особеност за короядите е техния групов начин на живот, при който се формират т.нар. семейства със съответната система от ходове под кората или в дървесината, изгризана както от възрастните, така и от ларвите. По този начин се образуват дупчици, които прекъсват проводящите тъкани на дървото и в продължение на 1-2 месеца то изсъхва.
С иглолистната гора около къщата си Николай Банев особено се гордеел и пред гостите си често се изтъквал, че лично полага грижи за дърветата.

Олигархът милеел за гората и в ареста не без основание се притеснявал, че в негово отсъствие периодично атакуващите корояди може да съсипят любимите му борове.
Преди време обвиненият за изпирането на 1 млрд лева бизнесмен ласкаел сам себе си, че благодарение на навременната му намеса спасил гората си от унижощение. При поредното настъпление на вредителите, част от боровете били сериозно поразени. Банев привикал специалисти, които известно време обработвали дърветата със скъпи препарати, като в крайна сметка ги спасили.Предсмъртното писмо на Дочка Банева: Влачиш се с любовницата си Евгения, а аз и детето ти горчиво страдаме!Страшна е била агонията – не само телесната, но и душевната, на поетесата Дочка Банева – бившата съп…Dec 14 2018skafeto.com