Гневен коментар по позицията на президента Румен Радев за Венецуела пусна на страницата си във Фейсбук политическият анализатор Георги Харизанов. Снощи Радев излъчи своя позиция по кризата в страната и призова България да се въздържи от подкрепа на позицията на Европейския съюз.
„Великолепен екземпляр. На датата, на която си спомняме как хората свалиха с камъни издигналата го БСП, защото заплатите у нас бяха 3 долара.“, възмути се от изявлението на президента Харизанов.
„Е, във Венецуела заплатите са 6 долара и всеки опит да се помогне на хората там се описва от подобни червени чобани като външна намеса на западния империализъм. На този човек единствената му мозъчна гънка май наистина е следа от фуражка„, допълни още анализаторът.Румен Радев: Европа не трябва да става заложник на Украйна!По-добре проруски лидер според конспиролозите, отколкото в секретните грами на американския посланик…Dec 8 2018skafeto.com

Ето и позицията на Радев, която предизвика гнева на Харизанов.
„Събитията във Венецуела будят тревога и безпокойство. Съществува реален риск от ескалация и насилие. В тези условия критично важно е да се съхрани диалогът между управляващите и опозицията в името на политически процес, който да доведе до мирно решение за бъдещето на страната. Политическата криза може да се реши единствено с организирането на прозрачни избори според конституцията на страната и с международно наблюдение„, заявява Румен Радев.
Според него направеното предложение за обща европейска позиция обаче не води до подобно решение. „Критиките ми не са подкрепа за една или друга страна в конфликта.

Става дума за върховенство на международното право и за твърдото убеждение, че неговото нарушаване няма как да доведе до позитивни резултати. В политически план трябваше да научим урока, че ултиматумите винаги прекъсват каналите за комуникация и блокират възможностите за преговори. Както в много случаи с други държави през последните десетилетия, нараства рискът да бъде провокирано насилие и вътрешен конфликт, които за дълго да дестабилизират държавата и региона и да донесат страдания на народа на Венецуела“, допълва президентът.
Според него България трябва да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция.Слави: Румен Радев води жена си по екскурзии с нашите пари – Деси зам.-водач на делегацията в ПолшаРумен Радев води жена си Десислава Радева по екскурзии с нашите пари. Това обяви водещият Слави Триф…Dec 6 2018skafeto.com

loading...