Ангел Бончев

“Имал съм много тежки моменти в живота си, но това, което ми се случи сега, няма коментар. И 5 отвличания са малко”, заяви бизнесменът Ангел Бончев минути след като бе оправдан по обвинение, че е насочил пистолет срещу сина си Бончо и му се е заканил с убийство на 25 октомври 2017 г.

Решението бе взето във вторник следобед от 2-ма съдебни заседатели – Георги Касапов и Николай Панайотов. Подписа го и съдия Красимира Проданова, председател на състава, но с особено мнение, съобщава вестник „24 часа“. “За първи път ми се случва делото да се реши от заседателите, и то справедливо”, коментира адвокат.
Бончев едва скри вълнението си. Той се сдържаше през целия процес, стискайки ръце зад гърба си. 4-5 ч преди финала на делото за първи път говори в съда за скандала в хидропарк “Казичене”.
Там с Бончо отишли негов приятел и бившата му жена, които държали кучкарник. Но имало предписание от общината той да бъде премахнат. Син и баща разменили обиди. Бончев твърди, че младежите са нахлули в имота му. А те, че той е посрещнал Диана Русева с обиди и Бончо отишъл да я защити.Кокала проговори за изчезналите му дъщеря и внуче: Държат Павлета упоенаПризовавам министъра на вътрешните работи Младен Маринов, ако негови служители от бургаската дирекци…Feb 13 2019skafeto.com

Не съм насочвал пистолета. Той (Бончо – б.а.) посегна да ме ритне и да вземе оръжието, беше в горния джоб на якето. Аз го преместих до хълбока, предпазих го от вземане”, разказа бизнесменът – бивш президент на “Литекс”.
Бончо е негов син от 1-ия му брак, израсъл е при майка си Таня. Вторият му син е с 9 г. по-малък и е от брака му с Камелия Аврамова. Тя бе отвлечена от бандата на “Наглите” на 10 юли 2008 г., когато отива да предаде 395 xил. евро откуп за мъжа си. Освободена е след 68 дни, но се разболява от рак и умира в края на 2012 г.
Разривът между Ангел и Бончо става след отвличането. Бизнесменът имал договор да стопанисва 10 г. базата в Казичене, но дал пълномощно на Бончо, докато той търсел лечение за жена си в Турция и бил ангажиран с делото “Наглите”.

Бончев няма обяснение защо големият му син се е настроил срещу него. Отдава това на влиянието на приятели на Бончо, единият следствен за дрога. Двамата са сред свидетелите на прокуратурата. Тя твърди, че при скандала Ангел Бончев заредил пистолета и казал: “Ще те гръмна като куче”.
Бончев сам повикал охраната с паникбутон. Дошли 2-ма служители на СОТ 161 и се намесили. Единият избутал Бончо към бариерата, тъй като бил „агресивен“. Другият попитал Бончев дали има оръжие. Той го извадил и го предал доброволно. Полицай свидетелства, че в цевта на пистолета не е имало патрон. В базата е имало камери, но те не са заснели разправията.
Решението на съда подлежи на обжалване, мотивите за него вероятно ще се готови до месец. Прокурор Тодор Куюмджиев заяви, че ще внесе протест. При пледоариите той поиска осъдителна присъда, но и снизхождение. „Ангел Бончев е дал много за България, не е осъждан и не е искал да убие сина си. Обвинението не е за опит за убийство, а за закана“, поясни прокурорът.

Според адвокатката на Бончо има преки и косвени доказателства от разпити на свидетели, които подкрепят обвинението. Според защитата на Бончев основните свидетели са заинтересовани, в показанията им има противоречия и част от тях противоречат на житейската логика. Приятелите на Бончо и друг път влизали в базата без разрешение, затова имало предупредителни протоколи от полицията.
„Каквото и присъда да му дадете, Ангел Бончев ще я понесе, защото е истински мъж“, каза адвокат Николай Беров. Неговата теза бе, че деянието е несъставомерно, защото Бончев не е насочвал оръжие и не го е зареждал. Според колегата му Б. Мутафчиев в случая се е намесила и съдбата – след отвличането на Бончев финансите му се срутили и това се отразило на отношенията в семейството.
„Аз живея в хидропарка. През цялото време съм бил там, не съм излизал. Те (Бончо и приятелите му – б.а.) дойдоха при мен, а не аз при тях. Затова натиснах паник бутона, каза Бончев пред съда.Архиви: Убийците на Фатик отвлекли и собственика на „Руен“Ядрото на бандата, задържана за убийството на Фатик, е участвало и в отвличането и поискания откуп о…Feb 22 2019skafeto.com

loading...