https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Милионерското семейство Баневи, което бе арестувано във връзка с разследване на спецпрокуратурата, свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД, е харчело с размах не само за скъпи автомобили, яхти, къщи и самолети.
Огромни са били разходите на олигарсите дори са елементарни предмети от ежедневието им, като например прибори за хранени за по 3-4-цифрени суми, съобщава агенция „Пик“.
Така например, докато работниците в приватизираните от тях заводи месеци наред стояли без заплати, Евгения и Николай Баневи прахосвали пачки за сребърни вилици с частична позлата на френския бранд „Кристофл“.

Важено уточнение е, че фирмата има двувековна история, а с техните изделия са се хранели короновани особи.
Баневи потрошили над 112 000 лева за вилици и лъжици, закупени с фактура уж за курорта им „Русалка“. Най-евтини били лъжичките за еспресо – по 98 лева на бройка, като Баневи си закупили цели 30. Семейството напазарувала също 60 броя вилици и лъжици за по 320 лева парчето.
Посудата в имението на милионерите в „Бояна“ – чаши, чинии, фруктиери, кани за вода, пък били с логото на „Версаче“ и на стойност около 20 хил. лева. При това Баневи ползвали и 4 хиляди намаление и така спестили някой лев за елитната посуда.Главният прокурор съобщи подробности за ареста на Баневи и предстоящото връщане на Митьо ОчитеТече процедура по екстрадиция на семейство Баневи във френския съд. Двамата ще бъдат разследвани за …Oct 27 2018skafeto.com