Африканска чума по свинете в Китай
Камион превозва прасета в Китай

Месеци наред властите в Китай се опитват да се справят с Африканската чума по свинете (АЧС). След избухването й, властите в Пекин обявиха нови мерки, насочени към засилване на доставките на живи свине. Стабилизирането на цените също е приоритет на управляващите. АЧС намалява популацията на свинете в страната, затягайки предлагането в най-големия пазар на свинско месо в света.

Холандската банка Рабобанк (Rabobank) е изчислила, че стотици милиони свине могат да умрат тази година в Китай от болестта или от избиването им. Това ще доведе до намаляването на популацията им с една трета.

Африканската чума по свинете продължава да се разпространява в Китай. Нови случаи се съобщават главно в Южен Китай“, пишат анализаторите на Рабобанк. „Цените на здравите свине се покачват, което непременно ще доведе до по-голямо търсене спрямо предлагането.“, коментират от банката.

Кризата непрекъснато повишава цените на свинското месо през последните шест месеца, заяви наскоро правителствен служител пред репортери. Цената е нараснала с близо 30% спрямо месец юли предходната година. Вносът на свинско месо през месец април е достигнал 136 517 тона, увеличение с 24% спрямо същия период през 2018г., сочат данните на китайските митници.

Как властта на Китай контролира Тибет чрез приложение за чатВсички много добре знаем за рисковете от наблюдение, на които се излагаме, споделяйки информация и л…Aug 2 2019skafeto.com

Гуандун, основна провинция за отглеждане на прасета в Южен Китай, е най-силно засегнат. Мерките, обявени тази седмица, ще изискват 13 града в провинцията да произвеждат заедно поне 34 милиона прасета тази година.

Правителството моли градските власти да помогнат за субсидиране на свинефермите и изискват от банките да гарантират, че свиневъдите и предприятията за преработка на свинско месо ще имат достъп до кредитни линии или благоприятни застрахователни условия.

Около 80 милиона юана (10.3 млн. евра) ще бъдат заделени от провинциалния бюджет за подпомагане на подобни усилия, се казва в съобщението.

Пловдивски фермер продава ябълка за 95 000 евроПловдивски фермер продава златна ябълка, а цената е цели 95 000 евро. Уникалният плод в момента зрее…Jun 26 2019skafeto.com

Пекин заяви, че местната власт ще трябва да поемат отговорност, ако местното производство не отговаря на официалните квоти.

Мерките имат за цел „да се отговори на неотложността“ на въпроса с доставката на свинско месо, заяви Пан Чънджин, старши анализатор на животински протеин в Рабобанк.

Инвеститорите, от своя страна, поздравиха новите мерки. В петък WH Group, китайска компания за преработка на свинско месо, която се превърна в най-голямата в света, беше най-добрият представител на хонконгския индекс Hang Seng, като за кратко се покачи с цели 4.5%.
За 3 дни Китай се сдоби с 3 нови милиардериHoвaтa бopca в Kитaй – Ѕtаr Маrkеt, пoдoбнa нa Nаѕdаq в САЩ, ĸъдeтo ce тъpгувaт гoлeмитe тexнoлoгичн…Jul 24 2019skafeto.com


loading...