Бареков

Виктор Николаев едва ли може да бъде морален стожер по темата „Апартамент гейт“, показа справка на агенция „Пик“ в имотните му сделки. Той и жена му се ширят в цели 3 апартамента в идеалния център на София – на „Раковски“ до Европарламента, на „Паренсов“ и на „Мальовица“. През 2014 г. Николаев купува без ипотека топимот в абсолютния център на София – на ул. „Г.С. Раковски“, срещу едва 870 евро на квадратен метър. Цените там през 2014 г. не падаха под 1300 евро на квадрат, категорични са брокери. Николаев притежава още един апартамент, закупен на негово име, както и трети – на името на жена му Людмила. И двата имота са на също толкова атрактивни топ места в центъра на София.Бареков срина Слави: Ергенче, помниш ли как ни сервираше кафе на мен и БойкоНиколай Бареков изригна във „Фейсбук“ срещу „Шоуто на Слави“, където преди дни бе обект на подигравк…Mar 31 2019skafeto.com

През 2017 г. Николай Бареков внесе сигнал в прокуратурата и НАП за лъскавия имот на Николаев, купен без ипотека, в топцентъра на София, на улица „Раковска“. Преди това той подаде сигнал за тогавашната му екранна партньорка Ани Цолова заради палата й в „Драгалевци“. Евродепутатът попита как така Николаев е забогатял внезапно приблизително по същото време, в което Цолова се сдобива с къща и парцел за 400 хил. лв. „Викторе, откъде пари, брат, да смениш панелката в кв. „Сухата река“ с тузарски апартамент на улица „Раковски“? Нямаш ипотека! – изригна тогава Бареков. – Панелката си продал, след като си платил скъпия апартамент?… Ти си купил апартамент поне за 100 000 хиляди евро, Цолова – цял палат. Платихте ли си имотите по пазарни цени? Откъде пари, и то кеш, ако е така? Да не би да спестихте данъци, като купувате на занижени цени?…”.

Пред „Ретро” евродепутатът и журналист Николай Бареков направи коментар по темата за Николаев и моралните стандарти.
– Г-н Бареков, Виктор Николаев громи от екрана замесените в „Апартаментгейт“ и проповядва морал, а той също притежава луксозни имоти на пъпа на София. Какъв е вашият коментар?
– При това не купени на пазарни цени, както съм информирал прокуратурата и Нова телевизия. Еми гьонсурат, това е! Българската политика и българските медии вече са едно нещо – блато, и вътре е пълно с гьонсурати като Виктор Николаев. Но аз все пак като журналист следя отблизо неговите изяви и от момента, в който излязоха техните имотни далавери, неговата и на Ани Цолова, видяхме, че Цолова приключи с журналистиката, а Виктор Николаев прави журналистика, така да се каже, с лакирани подрязани нокти. Като не намеквам тук за негов друг статус.

– А чисто журналистически?
– За жалост, откакто истинските мъже вече не са на екран, визирам моя милост, Милен Цветков и пр., на наше място дойдоха новото поколение журналисти, с неясна политическа ориентация.
– Какво се случи след вашия сигнал до НАП и прокуратурата за имотите на Цолова и Николаев, който подадохте преди близо две години?
– Мисля, че тръгнаха проверки и Цолова набързо я изметоха от телевизията, за да не лъснат нелицеприятните факти, докато според мен Виктор Николаев сключи, така да се каже, сделка с управляващите да не го закачат, да го оставят на мира, а пък той да ги обслужва.
– Редно ли е тогава той да морализаторства от ефира?
– Това не е морално, това е гьонсуратлък. Но той вече е с много подрязано самочувствие. Аз не съм чул Николаев да е задал един нормален въпрос, един неудобен въпрос през последните години. Общо взето, сутрешното предаване в Нова телевизия е безсмислено. Там ходят разни хора от парламента да си правят сутрешен пиар, но те не си правят дори и пиар. Народът е отвратен.

– А мислите ли, че Николаев има политически амбиции, както се заговори напоследък?
– Никой не би гласувал за Виктор Николаев. И да има амбиции, няма кой да гласува за него. Аз като човек, който е събрал половин милион гласа на български граждани, трябва да кажа, че тази работа е много трудна, много сложна и самият факт, че Слави Трифонов набързо се отказа и си сви сармите, показва, че нямат шансове да я играят тази игра.Пълен потрес: Бареков зарязва политиката, става учител по българскиЕвродепутатът Николай Бареков обяви, че става учител по български език и литература. Бареков написа …Feb 18 2019skafeto.com


loading...