Новини

Бащата на Мануела: Ние не празнуваме Великден, не ме питайте как е дъщеря ми. Питайте Стависки. Аз имам една мечта

Бащата на Мануела: Ние не празнуваме Великден, не ме питайте как е дъщеря ми. Питайте Стависки. Аз имам една мечта

Ще бъда най-щастлив, ако Мануела проговори. Мечтая това да се случи, защото имаме толкова много какво да си кажем. Ако се случи – ще е най-щастливият ден в моя живот след нейното раждане. Това каза бащата на Мануела Горсова Красимир, цитиран от „Телеграф“, предаде Блиц.
На 2 ноември Мануела ще стане на 29 години. Младата жена вече почти 11 години е в будна кома, след като на злополучния 5 август 2007 г. световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки блъсна пиян с джипа си „Хамър“ автомобила, в който пътуваше Мануела с приятеля си Петър Петров.
Младежът загина, а 18-годишната Мануела бе премазана, но оцеля по чудо. Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско, придобил по-късно прозвището завоят :Стависки“. Мануела прекара дълго и скъпо лечение в клиника в Израел, след което рехабилитацията ѝ продължава у нас.Албена Денкова с трогателна изповед в ефир: Разкри коя е личната им болка с Максим СтавискиДвукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова бе гост в предаването „Събуди се”…Mar 19 2018skafeto.com

„Получава най-доброто лечение, което може да има в нашата държава. Всеки ден се полагат грижи за нея. Лекарите и рехабилитаторите много я обичат. Правят го от сърце, за което много им благодаря. Сигурен съм, че един ден ще се оправи“, коментира баща ѝ. Мъжът през всичките тези години така и не е успял да се съвземе. Целият му живот е посветен на това Мануела един ден да се излекува напълно и отново да е пълноценен човек.
„Има минимално подобрение. Напредва, но много бавно. Лекарите казват, че разбира 90% всичко. Все още обаче не може да говори. Комуникираме с очи. Затваря ги един път за да, да пъти за не,. Много искам да проговори.“, казва с мъка покрусеният родител. Горсов сподели, че обмисля рехабилитацията на Мануела да продължи в Испания.

„Още нищо конкретно, но мислим да я отведем там. Сигурен съм, че ще се подобри“, споделя бащата. Въпреки че е Великден, за семейството няма празници – вече 11 години не празнуват нищо.
„Ние не празнуваме празници, единствено рождения й ден. Тази година ще стане на 29 години“, обясни Горсов.
„Въпреки светлия празник аз искам да попитам как се чувства човекът, който ѝ причини това. Ние дори не споменаваме името му вкъщи. За нас тпой не съществува“, допълня с мука родителят.
„Много хора ме пират как е Мануела, но аз призовава, журналистите да попитат Максим Стависки – Как е Мануела!“, призова Горсов. Той разкри, че фигуристът не е помогнал с абсолютно нищо. Платил е само това, което е бил осъден от държавата, но нищо повече.
„Аз няма да водя дела срещу него. Нека Господ да го съди. Той изтърва момента, в който трябваше да помогне на Мануела“, сподели още бащата.
Източник petel.bgСлави Трифонов разбуни мрежата: Ако Дивна е карала със 120 км/ч при разрешени 60, да влезе в затвораРазбрах за катастрофата, която е направила Дивна – карала е със 120 километра в час, при разрешени 6…Mar 20 2018skafeto.com

loading…Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Хрупкави отвън, сочни отвътре! Това беше любимата рецепта на баба ми и всеки път на…
error: Съдържанието е защитено!