Красимир Горсов

Мануела Горсова, която пострада много тежко при катастрофа с употребилия алкохол фигурист Максим Стависки, продължава борбата си с получените увреждания. Неотлъчно до нея са родителите й, които показват истинска всеотдайност в тежкото си ежедневие.Наглост: Вместо да погнат Стависки, застрахователи искат доказателства, че Мануела Горсова е неподвижнаРодителите на тежко ранената от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки Мануела Горсо…Apr 12 2018skafeto.com

„Говоря с Мануела всеки ден! Казвам й, че трябва да се оправи, че животът е хубав! Според лекарите, а и според нас тя вече разбира 90% от нещата“. Това сподели изстрадалият баща Красимир Горсов.
Историята на дъщеря му Мануела потресе цяла България преди години, но все още тежко отеква в душите на хората. На злополучния 5 август 2007 г. световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, качил се пиян зад волана, премаза с джипа си младото момиче и приятеля й Петър.

Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече повече от десетилетие е в будна кома, припомня „България днес“.
Днес 29-годишната жена продължава с рехабилитациите. Осъзнава всичко, което се случва около нея, и се е научила да общува с най-близките си. Когато й зададат въпрос, борбеното момиче мига един път за „да“ и два пъти за „не“.
От време на време дори се усмихва, което дава надежда на семейството й, че нещата ще се подобрят.

„Вършим всичко каквото трябва. Рехабилитациите са всеки ден.
Засега няма подобрение, но аз вярвам, че ще се оправи. Моето момиче е борец. Лекарите и рехабилитаторите, които я познават, също мислят така“, обнадежден е Горсов.
Майка й Диана е неотлъчно до нея. Рядко излиза навън, защото постоянно е заета да е около детето си. Семейството преживява трудни моменти, но са сплотени и не оставят дъщеря си дори за минута.Бащата на Мануела: Ние не празнуваме Великден, не ме питайте как е дъщеря ми. Питайте Стависки. Аз имам една мечтаЩе бъда най-щастлив, ако Мануела проговори. Мечтая това да се случи, защото имаме толкова много какв…Apr 10 2018skafeto.com

loading...