Новини

Бившият разузнавач №1 ген. Кирчо Киров: В момента има много сериозен проблем за националната сигурност на България (ВИДЕО)

Бившият разузнавач №1 ген. Кирчо Киров: В момента има много сериозен проблем за националната сигурност на България (ВИДЕО)

Бившият директор на Националната разузнавателна служба генерал Кирчо Киров разкри, че в момента има много сериозен проблем, свързан с националната сигурност на България. Пред камерите на бТВ бившият разузнавач №1 обясни, че причините за това са във факта, че основните ни служби са с непопълнен кадрови състав. Той цитира и конкретни данни, според които незаетите щатни бройки в Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) са 20 процента, а още по-тревожно е положението в Държавната агенция „Разузнаване“ (ДАР), където незаетите щатни бройти са цели 38 процента. Всичко това, съчетано с големия брой вакантни позиции в редовете на Българската армия води до сериозен проблем на националната сигурност, смята ген. Кирчо Киров. Пред камерите на бТВ той коментира последния доклад на ДАР по тези стратегически важни за страната въпроси.Тъжна вест. Отиде си един от най-смелите българи, прочул се като антитерорист №1. Последен поклон!Тъжна вест потопи в скръб България преди минути. Отиде си един от най-смелите българи, прочул се и к…Aug 31 2017skafeto.com

Ген. Киров е категоричен, че работата в разузнаването би трябвало да се счита за престижна.

Вместо това, в последните години у нас се наблюдава обратната тенденция, а престижът както на разузнаването, така и на армията е паднал. „Тежестта трябва да падне на външното разузнаване, чийто приоритет е придобиването на изпреварваща информация за сигурността на страната, за заплахите от тероризъм, за териториалната цялост на страната, от бежански поток и т.н. Защото в такава сложна обстановка, в която с намира страната, външното разузнаване е това, което трябва да даде изпреварващата информация за вземане на държавни решения„, коментира генерал Кирчо Киров. Той не подмина и частта от доклада на ДАР, в която се казва, че ислямизирането и радикализирането на ромските махали е проблем, който може да бъде разрешен има изключително държавнически измерения. „Това е въпрос на политика, на стратегия – в политиката, в икономиката, в интеграцията и приобщаването на малцинствата, включително образованието“, каза още ген. Кирчо Киров.

Тъжна вест. Почина легендата на разузнаването и създател на спецчастите „Вимпел“Тъжна вест обходи цяла Русия, след като от Службата за външно разузнаване в Москва съобщиха, че е по…Jun 21 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Препоръчано
Довечера от 20 часа по бТВ ще бъде излъчен поредният, 52-ри епизод от хитовия турски…
error: Съдържанието е защитено!