добавка към пенсиите макрон борисов водната криза в Перник ВиК холдинг

„Гласувахме да извикаме посланика ни в Москва, за да обсъдим ситуацията „Скрипал“. Изпратили сме и хора в НАТО. Посланикът във Великобритания изказа подкрепа към Лондон. Трябва да запазим канала за комуникация, така както направихме една свръхкомуникация в нашия регион с Турция, така трябва да направим и с Русия. Извикването на консултации е практика, с която показваме, че обръщаме особено внимание. Това е невиждано напрежение от Студената война до сега. Тогава даже нещата бяха по-кротки, с разделителни линии и комуникации. От месеци наред предупреждавам, че тази ескалация ще продължи.“ Това съобщи министър-председателя Бойко Борисов от Министерски съвет след срещата с посланика ни в Москва.
„В Косово продължава да се говори за действия, които ми напомнят тези от преди 20 години. Това може да се случи на нашите граници. Действията на Турция в Африн и други градове. Не знам как ще решат конфликта с Гърция. Това са все неща в нашия регион. С президентството подкрепихме решението на съвета да се ограничим в пълната подкрепа към Великобритания и в същото време посланик Коцев ни запозна с това, което се говори в Москва и това, което е прочел. Чакаме повече доказателства, ако има такива. Не смятаме, че трябва да гоним дипломати или технически лица от руски произход„, допълни Борисов. Той допълни, че посланик Бойко Коцев ще остане още седмица у нас и после ще се върне в Москва, където ще се открива голяма изложба с наше участие.Важно за всички пенсионери: Премиерът Бойко Борисов обяви отлична финансова новина по случай Великден (ВИДЕО)Правителството ще отпусне великденски добавки към пенсиите на 1 227 000 пенсионери, обяви в началото…Mar 28 2018skafeto.com

Решението на Съвета за национална сигурност на България да не предприема по-нататъшни мерки спрямо Русия по случая „Скрипал“ бе отразено светкавично от водещите руските държавни медии, които поставиха акцента в материалите си върху това, че, първо, България няма да гони нито руски дипломати, нито технически персонал, второ, че София иска да запази каналите си за комуникация с Москва и трето, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев ще се завърне в Москва след една седмица, веднага след Великденските празници. Ето и първоначалната реакция на събитието в руските медии:
„България няма да въвежда допълнителни санкции срещу Русия във връзка със случая „Скрипал“. Това заяви в петък министър-председателят на страната Бойко Борисов след заседанието на Съвета за сигурност на правителството… Премиерът уточни, че посланикът на България Бойко Коцев ще се върне в Москва след една седмица, веднага след Великденските празници“, отбелязва авторитетната руска агенция, като в материала се споменава подробно за скандалите в българския парламент в петък, около обсъждането на случая „Скрипал“ и по-специално словесната престрелка между председателя на БСП Корнелия Нинова и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

“Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че от страната няма да бъдат гонени нито руски дипломати, нито технически персонал… Борисов добави, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев, който бе отзован за консултации във вторник, ще бъде в София още една седмица, след което ще се върне в Москва”. Black Sea News: България няма да гони руски дипломати „Независимо от това, че няколко пъти ние заявявахме своята позиция и обяснихме какво ще правим, реших да отзова от Москва посланика Коцев, за да не изглежда така, все едно аз еднолично използвам Консултативния съвет за сигурност“, цитират българския премиер от Black Sea News, като се позовават на „Русская Болгария“. „Трябва да съхраним каналите за комуникация, както с Турция, така и с Русия“, продължава цитата на портала Black Sea News, в който се добавят и думите на Борисов, че България е в регион, в който напрежението ескалира, изброявайки огнищата в Косово, Африн, Егейско море и Кипър.
Останалите публикации в руската преса се позовават на държавните агенции и публикуват информации със следните заглавия:
„Федеральное агентство новостей“: България отказа да гони руски дипломати
“Независимая газета“: България се отказа да гони руски дипломати
„Взгляд“: България се отказа да гони руски дипломати
ANNA news: България чака от Великобритания доказателства за вината на Русия по случая „Скрипал“Мрежата пламна: Мартин Карбовски изригна с нова порция неудобни въпроси към Бойко Борисов във ФейсбукМартин Карбовски буквално запали Фейсбук, като публикува на страницата си серия много неудобни въпро…Feb 16 2018skafeto.com


loading...