Мръсници долни жълти. Долна лъжа. Няма ни гръцки медии, ни остров“, изригна в ефира на БНТ Бойко Борисов.
Поводът е публикация в Интернет в сайта informiran.net.
В публикацията пише:
„Гръцки остров, който се намира на около 100 км от България, е закупен от Бойко Борисов, премиер на България, информират гръцки медии. Обявата за продажба преди време беше качена и в сайта на българска агенция, специализирана в предлагането на имоти в Гърция.
Но те не са участвали в сделката според вестник в Атина, островът е закупен с помощта на турска агенция за недвижими имоти, като клиента трябвало да остане конфеденциална тайна.“ Борисов е бесен от твърдението, което стана видно по телевизията.Пълен и неочакван обрат в политиката: Президентът Румен Радев смени тона, започна да хвали Бойко БорисовПрезидентът Румен Радев е решил да смени тона на говорене. След като самият той започна война с „Дон…Jun 18 2018skafeto.com

Междувременно премиерът ни Бойко Борисов поздрави в телефонен разговор президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за изборната победа при провелите се предсрочни президентски и парламентарни избори в южната ни съседка, съобщиха от Министерския съвет.
„Убеден съм, че изразената воля на турския народ ще бъде основа за стабилното и консолидирано развитие на Турция във всички области“, заяви българският премиер.
Той изрази удовлетворение от засилените контакти между България и Турция в последните години и посочи, че разчита активното двустранно сътрудничество да продължи.

„Вярвам, че заедно ще работим за укрепване на връзките между нашите две страни в областта на миграцията, както и за мира и стабилността в региона“, каза още Бойко Борисов.
Той запозна Ердоган с позицията, която заяви пред европейските лидери в Брюксел, че споразумението с Турция трябва да продължи, за да бъде преодоляна мигрантската криза и че за пореден път е настоял ЕС да изплати останалата част от договорените средства.
Турският президент благодари на българския премиер и изрази надежда за още по-успешно партньорство между двете държави, допълниха от правителствения пресцентър.
Източник petel.bg и dnes.bgИсторик: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов. Още няколко концерта и кабинетът ще остане без министриВ края на българското европредседателство социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Премиерът…Jun 14 2018skafeto.com

loading...