макрон борисов

Премиерът Бойко Борисов обяви още една много добра за България бизнес новина. И този път министър-председателят не изневери на себе си и направи това в типичния си стил, съчетавайки сериозни теми с чувство за хумор.

Мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се правят в Шумен, каза премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че всички заводи вече идват в България и тук се правят високо технологични компоненти и най-скъпите системи. „Огромни високо технологични заводи се правят в Кърджали, плюс социални центрове за работниците, пише vesti.bg. В Русе пък се строят най-високо технологичните продукти, които отиват 100% за Германия – например най-скъпите камери на „Мерцедес“ се произвеждат в Русе, включително и лазерни лъчи на фаровете“, каза още Борисов. Той посочи, че пет подобни завода има и в Шумен.Задържаха мъж, отправил залахи към премиера БорисовСлед отправени заплахи в социалната мрежа Facebook срещу министър председателя Бойко Борисов, rайонн…Apr 1 2019skafeto.com

„Нашите работници са високо квалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям капацитет отколкото в Чехия. Немците действително казват, че българите са уникални като работници.
В същото време все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България, защото заплатата на директора на един завод, да не го казвам кой е, е от 15 000 евро нагоре. А средният високо квалифициран персонал получава по 5-6 хил. евро. А 1300 лв. плюс ваучери за храна взимат останалите работници там“, каза премиерът пред журналисти в Стара Загора.и подчерта, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.

Той съобщи, че на следващото си заседание Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. за придобиване на частните улици на Азотно-торовия завод в Стара Загора. „Оставям на журналистите да разберат кои са правили този завод през 2006 г. ГЕРБ въобще ги е нямало на картата тогава“, каза Борисов и допълни, че не може в центъра на България на 1500 дка да не могат да дойдат инвеститори, защото земята е частна. „На хората тук съм дошъл да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, защото кметът ми обясняваше и аз не можех да повярвам. Така че ще купим тези 80 дка и ще ги дадем“, заяви Борисов.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обясни, че собственикът на тези улици е фалирал и друг чрез съдия-изпълнител е успял да ги придобие. „Ние влязохме в разговор с новия собственик и започнахме да се договаряме за това да ги купим. Благодарение на премиера, който заяви, че Министерски съвет на следващото си заседание ще отпусне пари, ще можем да купим улиците. И през следващите месеци ще работим за подобряване на инфраструктурата“, каза кметът.

Премиерът съобщи още, че търси подходящ човек за зам.-министър на енергетиката,
но „кадрите в този сектор са доста малко“. На въпрос кога ще назначи зам.-министър на енергетиката Борисов отговори: „Действително търся подходящ човек, но кадрите в енергетиката са доста малко. Поели сме ангажимент към Марици-те, защото парите, които се плащат за емисиите, са огромни“. По думите му в следващите години трябва да се мисли за енергията от въглища.

„И трябва с хората да се говори, да се мисли колко години можем да плащаме пари, за да я добиваме тази енергия. Това е тема, която искам спокойно да се направи. Не трябва да се говори за нея с политически окраски, защото парите ги плащаме всички“, подчерта министър-председателят и допълни, че по отношение на въглищните централи България не трябва да се сравнява със своите съседни страни, защото част от тях не са в ЕС.

От опозицията вече усещат, че ще загубят и тези избори и стават злобни и жлъчни, каза Борисов. Той подчерта, че в последните години се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими. „Опозицията за това вече се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкова злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат“, коментира премиерът. „Искаме нещо да им намерим дефект, но те нищо не са строили, нищо не са правили“, каза още той.

„Следващата седмица ще открием нов германски автомобилен завод в Пазарджик, плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще успеят да стане пътят до Слънчев бряг, за да няма тапи изобщо. В Бургас световно първенство по лека атлетика ще се провежда – и там искам, да видя как вървят нещата следващата седмица“, заяви Борисов.

Той посочи, че в момента в България се правят огромни строежи. „И те затова беснеят – яд ги е, защото виждат, че и доходите се вдигат, и инвестициите са големи. „Виждате президентът, като има нещо хубаво, вика: „това хубаво, онова хубаво“. А иначе лошото само за правителството. Разбираме ги, и те водят своята политическа стратегия“, коментира Борисов.

Той коментира и темата за външната политика на страната. „Онзи ден и „Гардиън“, и руските медии излязоха с коментар за мен. Но и двете внимателно казват, че добре се оправям. Трудно ми е, но балансът засега го има. Успяхме да водим балансирана политика и с Русия, и със САЩ. Аз се възпротивих Черно море да стане зона на конфликти, защото това е най-опасното. Важно е, че успяхме и с Турция да се разберем и сега да имаме 0% миграционен натиск, когато в Европа се сцепват.

За чужди оръжия на територията на България аз не съм чул“, каза още той.
Министър-председателят заяви, че в сряда ще дойде Алексис Ципрас, за да стартира строежа на интерконектора Гърция – България. „Искаме отвсякъде да можем да получаваме газ, за да може България да е независима“, подчерта Борисов.Извънредно от Брюксел: Пилоти спасиха живота на Борисов след инцидент със самолета муСамолетът, с който министър-председателят Бойко Борисов пътувал към Брюксел, е спукал гума при кацан…Apr 10 2019skafeto.com

loading...