Еврозоната

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

България рано или късно ще трябва да смени левовете и да започне да използва вместо тях единната европейска валута. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. „Еврозоната е задължителна“, каза той по време на дискусията „Европа отново на път“. „Дори и в България си позволяваме да казваме – когато станем готови, когато ние решим, тогава ще влезем в еврозоната.

А когато сме подписвали, много ясно е записано, че трябва да приемем еврото – имаме договор. Като нация, като политически елити трябва да вземе решение и да кажем: „Ще направим всички усилия да влезем в чакалнята на еврозоната. В противен случаи ние не можем да се сърдим, че държавите в еврозоната искат да си гарантират своята валута“, коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

По думите му България няма друг път освен да работи с цялата си активност, на всички нива, за цялостта и силата на Европейския съюз. „В момента имаме съседи с много проблеми. Трябва да бъдем перспектива на хората, които живеят в този регион“, каза още той. „Няма на кой да се сърдим, ако не се справяме“, допълни премиерът.Бойко Борисов бе приет с почести от Макрон. Подкрепата му надмина и най-смелите очаквания (ВИДЕО + СНИМКИ)Министър-председателят Бойко Борисов бе приет с почести в Елисейския дворец от новия френски президе…Jun 6 2017skafeto.com

Борисов подчерта необходимостта от единство в Европа и по отношение на отбраната.

Според него държавите от ЕС трябва да се защитават заедно и да има обща армия. „Каква е Европа в момента? Ние свикнахме някак си с новините. Ако направя една справка – аз съм написал 20-30 съболезнователни адреса само в последните месеци. Чудим се какво да напишем в тях. Всяка сутрин се събуждаме и дали в Лондон, дали в Афганистан, дали на друго място – десетки убити и ранени.

И се въртим около средствата и не си говорим за причините, които не са удобни политически. А то е толкова ясно докато върви надпревара за въоръжение. Изведнъж стана модерно да говорим колко пари – в милиарди евро и долари, да се отделят за въоръжение. Само преди 25 години каква радост беше, когато се говореше за разоръжаване, за намаляване на бюджетите за отбрана“, коментира Борисов.

„Вместо ЕС да каже – добре, защо не си направим обща европейска армия. Какво по–просто от това? Имаме единни решения. Колко танка има Германия, Франция, България – дали са ни нужни поотделно на всички тези държави? Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло“, е категоричното мнение на Борисов.Премиерът Бойко Борисов публикува много важна и хубава за България икономическа новинаПремиерът Бойко Борисов публикува в профила си във Фейсбук много добра икономическа новина за Българ…Jun 4 2017skafeto.com