борисов джип

Премиерът Бойко Борисов отново управлява служебния джип, за да инспектира как вървят ремонтните дейности по пътищата в страната. Заедно с него пътуват заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

,,Много ми е кеф така – първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът. Заради това се дразнят другите, защото няма какво да покажат. Всичко това е за хората“, заяви премиерът Борисов и добави, че пътят към Ябланица трябва да бъде открит до 20 дни.

“Преди три месеца беше нива, сега стъпваме на асфалт, първите отсечки. Затова се дразнят много, то е мъка голяма, мъка“, коментира Борисов, карайки служебния джип и доволен, че работата върви с пълна сила.

От своя страна министър Караниколов съобщи, че безработицата в страната е на рекордно ниски нива – около 4%. Той допълни още, че за последната календарна година у нас са открити заводи за около 300 млн. евро, като по този начин са се отворили работни места за повече от 3000 души.

По темата с чуждестранните инвестиции министърът на икономиката обяви, че очакванията са до края на годината размерът им да достигне 2 млрд. евро.

loading...