Борис Дали

Обикновено свързваме чалга изпълнителите само с денонощни купони, скандали и новини в жълтата преса. Борис Дали показа, че гилдията има представител, който може да се занимава и със сериозни дела, които са от полза и на обществото.

Фолкпевецът Борис Делибалтов, известен като Борис Дали, купи още два етажа от общинската болница в родния си град Бобов дол, пише struma.bg. След като преди около два месеца Борис Делибалтов купи втория етаж от закритото здравно заведение и обяви, че ще прави там старчески дом, сега той е постигнал договореност със синдика на общинската болница да купи първия и третия етаж от сградата.Азис позлати майка си за ЧРД: Певецът не й дава да работиФолк звездата Азис не пропуска възможност да обяви пред медиите как за него семейството е най-важнот…May 14 2019skafeto.com

Майката на певеца Наташа Делибалтова, която работи като счетоводител в Диагностично-консултативния център, който се помещава в бившата болница, заявила пред репортер на изданието, че до дни сделката за покупко-продажбата на двата етажа ще бъде финализирана, но не уточни за каква сума синът й придобива собствеността. В момента синдик на фалиралата болница е Тихомир Димитров, който беше назначен с решение на Окръжен съд – Кюстендил през месец януари тази година със заплата от 2000 лв.

Репортер на “Струма” откри по телефона Борис Делибалтов, който току-що се беше събудил след як купон за именния ден на колегата си Константин, който е кръстник на сина му Константин. “Купих етажите, но все още не съм решил за какво ще ги използвам. На третия етаж в момента е разположен общинският хоспис, където се обгрижват тежко болни клиенти. Не желая да коментирам цената”, заяви Борис Дали. Баща му Орлин Делибалтов беше по-словоохотлив: “Преди дни ремонтирах покрива на сградата.

На първия етаж ще има лекарски кабинети. Хората от Бобов дол сега ходят да се лекуват в Дупница и Кюстендил. До дни ще заработи кабинет по кардиология на първия етаж. Ще идва лекар специалист от София. Ще има и други лекарски кабинети. Аз сам правя ремонтите. Цялото семейство стоим зад Борис и всички помагаме с каквото можем. На втория етаж ще отворим старчески дом, а на третия – хоспис. С плащанията се занимава синът ми, от мен само работата”, заяви Орлин Делибалтов.

Както “Струма” писа, общинската болница в Бобов дол беше обявена официално в несъстоятелност през 2015 г., но реално здравното заведение не работи от 2010 г., след като тогавашното ръководство не успя да подпише договор с РЗОК за клинични пътеки. Последният управител на болничното заведение беше взел 170 000 лв. кредит от частна фирма, който не успя да погаси в срок и дългът набъбна над 500 000 лв.

През месец декември 2018 г. сградата е обявена за публична продан за над 470 000 лв. При обявяването в несъстоятелност на болницата беше назначен синдик, който да се разпорежда с имуществото и да извърши продажбата на сградата.Кобрата пребива певеца Константин в клипНай-добрият ни боксьор Кубрат Пулев преби от бой певеца Константин, който е колега и приятел на Андр…Mar 16 2019skafeto.com


loading...