олимпиадата по информатика в Атина

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Отново имаме повод за гордост благодарение на нашите ученици, които завоюваха пълен комплект медали на олимпиадата по информатика в Атина. Българските състезатели на 27-ата Балканиада спечелиха златен, сребърен и бронзов медал, както и почетна грамота.

Балканската олимпиада по информатика донесе огромни успехи на националния ни младежки отбор. Мартин Копчев от 9-и клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово заслужи златен медал. Виктор Кожухаров от 10-и клас на МГ „Баба Тонка“ Русе пък грабна сребро. Бронзов медал получи Андон Тодоров от 9 клас на Софийската математическа гимназия. Александър Радославов от 11 клас на СМГ пък бе награден с почетна грамота.

Ръководители на българският национален отбор са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков, преподавател в Математическата гимназия в Ямбол.

4 медала спечелиха нашите състезатели на олимпиада по информатика в СловенияОтборът на България се завърна с общо четири медала – три сребърни и един бронзов, от Европейската о…Sep 2 2019skafeto.com

Олимпиадата по информатика в Атина, Гърция се проведе в предиода от 9 до 15 септември. В състезанието за младежи в старша възраст от 9-ти до 12-ти клас взеха участие 55 ученици от 13 балкански страни. В неофициалното отборно класиране България заема почетното трето място.

БРАВО: Българският отбор по химия спечели 4 медала в ПарижМладите надежди на България продължават да ни радват на международни участия. Нова победа разписаха …Jul 31 2019skafeto.com

В първата половина на август Международната олимпиада в Баку 2019 донесе още 4 отличия за нашите състезатели. Информатиците тогава грабнаха един златен, два сребърни и един бронзов медал.

Първенецът е Радослав Димитров. В рамките на Международното състезание Мартин Копчев и Александър Кръстев бяха окичени със сребърни медали, а Виктор Кожухаров съответно с бронзов.
Българи с четири медала от олимпиада по информатикаС един златен, два сребърни и един бронзов медал се завръща българският отбор от Международната олим…Aug 11 2019skafeto.com