Олимпиада по химия
© Сдружение на националните отбори по природни науки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Младите надежди на България продължават да ни радват на международни участия. Нова победа разписаха учениците ни в чужбина по време на провелата се Олимпиада по химия в Париж. Отбор успя да вземе един златен, един сребърен и два бронзови медала, съобщи добрата новина Българска национална телевизия. Младежите се конкурираха с 300 участници от 80 страни.

Техни ръководители са доц. д-р Донка Николова Ташева и и доц. д-р Пенка Василева, съобщават от Сдружението на националните отбори по природни науки.

На 51-ата олимпиада по химия във френската столица учениците се състезаваха в два 5-часови модула – теоретичен и практически.

БРАВО: Българка с три медала от световен конкурс за сценични изкустваДимитрина Германова е талантливата българка на 15 години, която успя да спечели 3 медала за страната…Jul 26 2019skafeto.com

„Олимпиадата се стреми да запознава хората, да запознава младите от различни култури, да създава връзки. И не е чак толкова насочена само към състезанието.“ – разказва участникът в състезанието Камен Петров.

Българските ученици спечелиха 6 медала от престижно състезаниеБългарските ученици спечелиха 6 медала от Международната школа по информатика за младежи – ISI Junio…Jul 11 2019skafeto.com

Любопитното е, че за първи път от доста време насам нашият тим е съставен изцяло от момчета. Обикновено олимпийските отбори са изградени от участници между 8 и 12 клас. В края на миналата учебна година някои от състезателите вече завършиха гимназия. Повечето от тях обаче искат да продължат образованието си в чужбина.

„Искам да продължа в Германия или Австрия. Идеята ми е да видя как работи тяхната образователна система. След това се надявам, че ще се върна в България, за да се развивам тук.“ – споделя Евгени Стателов, който също е част от българския отбор участвал в провелата се 51-ва Олимпиада по химия.
Наши ученици спечелиха 5 медала от олимпиадата по физика в ИзраелБългарските ученици за пореден път показаха колко са талантливи, спечелвайки два сребърни и три брон…Jul 15 2019skafeto.com


loading...