най-дългия маратон

Българинът Тодор Димитров „Ел Капитан“ развя българското знаме в Ню Йорк, след като завърши най-дългия маратон в света – надпреварата „Шри Чинмой за Трансцендентност 3100 мили“ (почти 5 000 км.). Димитров постигна този подвиг за 51 дни, 17 часа, 8 минути и 38 секунди.

Това прави Тодор Димитров един от 44 бегачи в света, завършил състезанието в своята 22-годишна история. В надпреварата за трансцендентност на Шри Чинмой 3100, известна още като „Еверестът на ултрамаратоните“, бегачите се движат в течение на 52 дни в Куинс, Ню Йорк, правейки повече от 5600 обиколки.

Гуру Шри Чинмой, индийски спортист и философ, който почива в Ню Йорк през 2007 г., стартира маратона в сегашната си форма през 1997 г.

Българин успя да пробяга 5000 км на най-дългия маратон в света!

Неговата цел: да постигне на пръв поглед невъзможното и в процеса да преодолее ограниченията на ума чрез медитация и постоянство.

Състезанието стартира на 16 юни, като участие взеха едва осем бегачи, минали одобрение от специална комисия. Истинска смелост е да бягаш в продължение на над 50 дни от сутрин до вечер (6.00 до 24.00) по бетон и по еднообразно трасе. Тодор успя да надвие физическата и психическата умора с воля, непримирим дух и силна мотивация. Българинът получаваше силна подкрепа през цялото време. Най-близките му хора го окуражаваха, а мнозина привърженици изразяваха своите най-добри пожелания за успех във фейсбук страницата на състезанието.

Тодор Димитров беше тържествено поздравен от зам. директорът на състезанието Сахишну Шчезиул с думите:

„От името на маратонския отбор Шри Чинмой, на твоите почитатели от цял свят и особено от България, сърдечно те поздравяваме. Благодарим ти, че дойде и ни дари с присъствието си в това състезание и ти пожелаваме още много успехи.“

Тодор Димитров е вторият българин, който се изправя пред този подвиг, съобщиха от PR Agency AVS. Първият е Шопан – Цветан Цеков, който е успял да покрие дистанцията 3 пъти от 8 опита, през 2005, 2006 и 2018 година и постави националния рекорд на България – 50 дни 13 часа 48 минути 57 секунди през 2006 година.

БРАВО: Българка с три медала от световен конкурс за сценични изкустваДимитрина Германова е талантливата българка на 15 години, която успя да спечели 3 медала за страната…Jul 26 2019skafeto.com

Състезанието „Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили“ е най-дългото сертифицирано многодневно бягане в света, което се провежда всяка година в рамките на 52 дни в Ню Йорк. Малцина се решават да приемат това предизвикателство за издръжливост, дух, воля, психика и сила на човешкото тяло. Около 96 км трябва да бъдат изминати всеки ден в кръг, защото цялото разстояние се равнява на 5000 км.

Ето ги! Олимпийските медали за Токио 2020Дизайнът на олимпийските медали за Токио 2020 вече е публичен. Според създателя му той отразява конц…Jul 26 2019skafeto.com

Надпреварата се определя като едно от най-тежките физически съревнования в историята. Какво ще кажете да сменяте по 15 чифта маратонки, да обикаляте трасето над 5600 пъти, да се храните докато тичате, да почивате минимално и всичко това в най-горещите дни на годината? Несъмнено предизвикателствата и трудностите са много, но пък бегачите са мотивирани да ги преодолеят.
Българи с четири медала от олимпиада по информатикаС един златен, два сребърни и един бронзов медал се завръща българският отбор от Международната олим…Aug 11 2019skafeto.com

loading...