Представители на българската общност в Норвегия внесоха протестна декларация срещу незаконното и брутално отнемане на наши деца в Скандинавската държава. Това стана преди няколко дни в град Кристиансан.
Тогава Валентин Желев – админ на българската общност в Норвегия, Александър Желев – админ на българската общност в Норвегия и Николай Николов – председател на „Асоциация на бащите в България“, входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан – Моника Брюнер и Хайди Салвесен.Красива история: Късмет е да имаш дъщеря! Женската рожба е дар от Бога за родителитеТази история е посветена на всички вас щастливци, които имате дъщери! Дъщерята е дар от Бога за роди…Nov 8 2018skafeto.com

В една от точките в декларацията те информират норвежките власти, че българският народ е много чувствителен на тема грубото отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране. България е била 500 години под османско робство. Османците са отвличали български деца, за да ги направят еничари, но дори и тогава османците са били много по-човечни и милозливи от сегашните норвежки бюрократи – отнемали са само по едно дете на многодетно семейство.
На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН българската общност поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в Скандинавската държава.

Две неща не можеш да избираш – родителите си и …Нормално! Първо Булсат изпрати сателит в Космоса, сега някакъв гъзар с кола отиде там, за да пиратст…Sep 14 2018skafeto.com

loading...