студен атмосферен фронт

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Застудяването, което започна още вчера, ще продължи. Това се дължи на факта, че България е обхваната от студен атмосферен фронт, който продължава да оказва съществено влияние върху времето у нас. Студеният атмосферен фронт ще премине през страната ни от запад на изток и ще доведе до превалявания, отначало от дъжд, който, с понижението на температурите, на места ще преминава в сняг. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността над повечето райони ще намалее до ясно време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, в София около минус 4 градуса.

Във вторник вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува студен въздух.Снегът отново покри България. Климатологът доц. Георги Рачев разкри аномалията, която кара времето да пощуряваСлед поройните валежи през миналата седмица, довели на места у нас до наводнения и обявяване на бедс…Dec 4 2017skafeto.com

Облачността временно ще се увеличи и на отделни места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг.

Максималните температури ще се движат между 1 и 6 градуса, в София около 0 градуса, но вятърът ще създава усещане за доста по-студено време.
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Ще духа силен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух и температурите през деня ще се понижат. Студено, с максимална температура на 1200 метра минус 3 градуса, на 2000 метра около минус 10 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но ще остане без валежи. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Въпреки първия сняг: Топ климатологът доц. Георги Рачев с отлични новини за времето и настъпващата зима (ВИДЕО)Прогнозите на метеоролозите се оправдаха и в нощта на неделя срещу понеделник сняг падна над по-голя…Nov 20 2017skafeto.com