бременност

12-годишна девойка се превърна в млада майка след любовна афера със съседското момче.
Двамата жители на садовското село Чешнегирово били израснали заедно, като дългогодишното им познанство бързо прераснало в романтична връзка и брак по силата на обичаите на представлявания от тях етнос.
Не след дълго се родил и младият им наследник, пише „Трафик нюз“. Бременността на ученичката обаче не останала незабелязана. Преди дни бащата на детето, който е бил на прага на пълнолетието, когато взел младата си булка, се изправи пред Асеновградския районен съд.
Магистратите се захванали със случая, след като в началото на месец юни миналата година в Дирекция „Социално подпомагане“ постъпил сигнал, че шестокласничката е спряла да ходи на училище. Получена била и информация, че момичето с инициали М. М. било бременно. Социалните сезирали служители на РУ-Асеновград, които извършили проверка по случая. В резултат било образувано и досъдебно производство, а вече пълнолетният баща се сдобил с обвинение.Нов ужас в болницата в Сливен: Карат родилка да носи тава с кюфтета и катери стълби, бебето умряло пак след намеса на д-р ПашеваИзплува втори скандален случай от болницата в Сливен, умело прикрит от ръководството на лечебното за…Aug 21 2018skafeto.com

В хода на разследването било установено, че подсъдимият с инициали А.И. и невръстната му жена започнали да се срещат през февруари 2018 година. Двамата били наясно с разликата във възрастта си, но въпреки това между тях се зародили чувства. На 17 февруари родителите на момичето отсъствали от вкъщи. Затова тя поканила новия си приятел да пренощува в дома й. Момчето се възползвало от романтичната обстановка, за да предложи брак на любимата си, а същата вечер двамата били интимни.
Половият акт бил извършен по взаимно съгласие, категорично е установено в хода на следствието. Въпреки това младежът ясно съзнавал, че любовницата му е малолетна. На следващата сутрин двамата отишли при майката на младежа, за да заявят намерението си да заживеят като семейство. Първоначално тя била против съжителството им, но след това се съгласила те да живеят в дома й. Така те заживели на семейни начала, като спели в едно легло и периодично консумирали връзката си.

В началото на този месец и година, след като двамата започнали да делят постелята си, А.И. се изправи пред съда. Пред магистратите той се е признал за виновен по повдигнатото обвинение, а защитникът му поискал налагане на наказание „пробация“ в минималния размер, който съгласно закона е 6 месеца. Държавното обвинение обаче пледира за налагане на наказание лишаване от свобода.
В крайна сметка съдът е определил наказание от 6 месеца лишаване от свобода за бащата на детето, като е отложил изпълнението на присъдата с 3 години изпитателен срок. На практика младият татко ще остане до семейството си. Ако обаче той бъде уличен в друго престъпление в рамките на 3-годишния срок, ще трябва да излежи и вече наложеното наказание.
Подсъдимият е с чисто съдебно минало и добри характеристични данни, записано е в мотивите на съда. Към периода на извършване на деянието е бил непълнолетен.

От изготвените съдебно-психиатрични и психологични експертизи се е установило, че и двамата са в добро психическо здраве. Въпреки непълнолетието си обаче, подсъдимият е извършил деянието с пряк умисъл, като е можел да разбере значението и последствията от него. Постъпката му се дължала на лекомислие и увлечение.
Съдът изтъква чистото съдебно минало, добрите характеристични данни, признанието на вината още в хода на досъдебното производство и младата възраст на извършителя като смекчаващи вината обстоятелства. Такова обстоятелство е и фактът, че вече има дете. Раждането на младия наследник от непълнолетната пострадала обаче магистратите са определили като утежняващи отговорността обстоятелства. Съдът е отче и генералната превенция, изискваща по-строги мерки като размер на наказанията, които да са в състояние да възпрат останалите членове на обществото от подобни престъпления.

Магистратите са взели предвид и причините и условията за извършване на престъплението, визирайки факта, че подсъдимият е от ромска етническа общност, където такова поведение е обичайно и е прието за нормално.
Силен превес в случая имат смекчаващите обстоятелства, прецени още съдът. С тези мотиви той е наложил наказание „лишаване от свобода“ в размер на 9 месеца, което, по реда на Наказателния кодекс, било редуцирано до 6 месеца. Предвид факта, че подсъдимият е неосъждан и че наказанието му е под 3 години, съдът преценил, че той може да се поправи и превъзпита и без да изтърпява наложеното му наказание. Затова магистратите определили 3-годишен изпитателен срок.
Младият татко ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на 539,58 лева.Кошмарът няма край: Изплува нов случай със смърт на здрава родилка, натискана по корема от лекариНа бял свят изплува нов кошмарен случай с починала родилка, която по време на раждане е била натиска…Aug 23 2018skafeto.com


loading...