българи протестират в Брюксел превозвачи

Българи, представители на транспортния бранш, ще протестират днес в Брюксел. До тях рамо до рамо ще застанат и техни колеги от Полша, Литва и Унгария, съобщават от Нова телевизия. Причината е в мерките от пакета „Мобилност”, които сериозно ще ударят по българския транспортен бизнес. Министърът на транспорта, Росен Желязков коментира от Брюксел, където е на заседанието на ресорната комисия, на което ще се обсъждат именно тези мерки, че това не е евроскептицизъм.

„Този пакет радикално погазва принципите на ЕС за функционирането на свободния пазар, конкурентоспособността, правата за достъп, свободното движение на хора. Докладчиците по тези антиевропейски досиета трябва да се срамуват от основателите на Съюза”, категоричен бе Росен Желязков.

Той обясни, че две от трите досиета, които ще се разглеждат от транспортната комисия в четвъртък, са против нашите национални интереси и тези на другите страни от групата на единомислещите.

„Може да се получат интересни решения, които да отидат в пленарна зала. Например докладът за връщането на камиона да бъде приет, а на съвет това нещо вече е отменено. Тогава ще се отиде на трилози и комисията ще ни подкрепи”, каза още транспортният министър.

loading...