българска майка

Истинска полемика предизвика статус на българска майка във Фейсбук, която призова другите майки да не кърмят навън, защото е гадно и неприятно за гледане. Ето какво пише Яна Шишкова във Фейсбук:

„Дами, призовавам ви, не го правете. Правете го у дома си, или далеч от други хора, щом ви е кеф, но не в ресторант. Не на публично място, предназначено за хранене. Кой нормален човек би се съгласил, на кого би му харесало!? Отвратително е! Не бих се изненадал, ако някой се изкаже в защита на деянието.
Някои може и да се аргументират солидно. Но моето становище е твърдо и непоклатимо. Нито е красиво, нито е приемливо да имаш такъв навик. Може така да са я възпитали, може да не е намерила друго решение, друго място, може да не й пука. Но няма как да ме убедите, че да си слагаш мръсните джапанки на масата е нормално. Гадно е.“Млада майка реши да даде незабравим урок на приятеля си, когато той поиска селфи с гърдите ѝ (СНИМКА)Като че ли доста мъже не оценяват напълно трудностите, през които минава всяка една млада майка. Осо…Jun 8 2017skafeto.com

Напоследък и в световен план зачестиха критиките към кърмачките на обществени места. В началото на седмицата студентът от Филипините Джонас Туасон качил във Фейсбук снимка, на която жена кърми бебето си в заведение за обществено хранене. Снимката надписал „Жени, не правете това!“.

Естествено потребители в мрежата веднага се нахвърлили на студента с критики, че поведението му е некултурно и нецивилизовано. Скоро обаче истерията утихнала и хейтърите гузно си замълчали.

Защо е настъпил този обрат в общественото мнение и прав ли е бил Джонас?

„Жени, не правете това! Това, което е нормално у дома, където никой не те вижда, е абсолютно недопустимо в обществените места, особено там, където хората се хранят. Не зная какво чувствате вие, но на мен лично ми е неприятно да гледам това. Вие може да застанете на страната на жената, но аз ще продължа да отстоявам мнението си. Недопустимо е такова поведение в обществото, сякаш сте си у дома и никой на никого не пречи. Умолявам ви, никога не слагайте на масата джапанките си. Това е ужасно!“, гласи написаното от Джонас Туасон.
Българка взриви Фейсбук с призив към майките: Не кърмете навън, гадно е!

Да, разбира се, студентът бил недоволен именно от джапанките върху масата, което е скандално нарушение на всички здравни и хигиенни норми. Но потребителите в мрежата се възмутили по съвсем друг повод. Без да прочетат до края поста на Джонас едни от тях започнали да критикуват майката, че си кърми детето в ресторант, други пък оплювали студента, че си е позволил да прави забележки на младата майка. Никой от тях не обърнал внимание на лежащите върху масата джапанки.

Постът на Джонас бързо станал вирусен и събрал за броени дни над 200 000 лайка Със своята снимка, той доказал, че потребителите в мрежата трябва да прочитат внимателно всичко до края, преди да седнат и да пишат гадни коментари, нямащи нищо общо с онова, за което става дума.

loading...