В България непрекъснато се дискутират обидно ниските пенсии, с които милиони достойни българи са обречени на мизерни старини. Факт е обаче, че когато става дума за реално и съществено вдигане на пенсиите, парите все не достигат. Факт е също така, че третото правителство на Бойко Борисов изпълни едно от предизборните си обещания – да вдигне минималните пенсии, които бяха особено потресаващи. Истината е, че пенсиите в България към днешна дата са на светлинни години от останалите държави в Европейския съюз, че и на доста такива извън него. Когато обаче стане дума за вдигане на възрастта за пенсиониране, депутатите не му мислят много, а гласуват „за“. Така де, за това пари не трябват, а оправданието винаги е налице – съобразяваме се с европейските изисквания.
Горещо писмо по темата с пенсиите изпрати до редакцията на „Петел“ българка, която живее в Австрия. Тя се казва Руми Панек, а посланието й е адресирано лично до министър-председателя Бойко Борисов. Публикуваме целия текст без редакторска намеса.Сестрата на Бойко Борисов д-р Иванова разкри какво ще направи премиерът през следващата есен (ВИДЕО)Сестрата на министър-председателя Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова разкри хубава семейна новина…Nov 8 2017skafeto.com

„Добро утро, г-н Борисов и госпожи и господа народни представители на република България!
Как сте…?

Добре ли спахте след поредното увеличение на възрастта за пенсиониране…?
Защото докато вие спахте и сънувахте как добре ще ограбите отново народа, хиляди предстоящи пенсионери не мигнаха цяла нощ в търсене на решение как да се пенсионират.
Направихте така, че да мразя България, да мразя историята си, да мразя обичаите си, да мразя кръвта си българска и да се срамувам да се наричам българка.
Още от времето, когато ме орязахте от детски надбавки, заради дванадесет стотинки по-висок – подчертавам, брутен доход, а гледах как ромите след получени поредни социални помощи пируват по парковете ,но аз събирах жълти стотинки, за да купя нещо сладичко за сина си, който отгледах наистина сама.

Знаете ли, че баща ми не успя дори година да се порадва на пенсията си, Бог да го прости, защото се разболя от тревоги от вашите измислени промени в закона за пенсиониране?
Аз мразя България, г-н Борисов, и не искам никога повече да се връщам в родината си, няма и цент да вложа в нея по никакъв повод.
Но ще ви издам още една малка тайна: Един ден и моят син няма да иска да се върне в България и ще има хиляди други семейства с деца, които няма да искат да се върнат в България, а това означава, че един ден няма да има пари и за вашите (или поне вашите внуци и правнуци) заплати и пенсии…
И така, просто така, Република България, с нейната невероятна история и култура, ще бъде заличена като държава. Много тъжно, но факт!“
Източник petel.bgТрус в кабинета „Борисов 3“! Обществени поръчки „взеха главата“ на министър, премиерът прие оставката муТрус разтърси третия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов. Преди броени минути стана ясно,…Oct 30 2017skafeto.com


loading...