българска бира

Една от най-предпочитаните напитки в жегите е бирата. Нискоалкохолната напитка може дори да ни подейства като лек. А от думите на изпълнителния директор на Съюза на пивоварите у нас се оказа, че биреното коремче е мит и се дължи на мезетата.Разкриха какво се случва, ако пиете по 1 чаша вино или бира дневноИзследване, проведено от шведски учени, установи как влияе виното и бирата на хората, които пият по …Jun 10 2019skafeto.com

„През лятото се генерират около 60% от годишните продажби на бира у нас. Почивка и бира е устойчиво словосъчетание. Българите предпочитат родното производство. Моите колеги произвеждат 98% от бирата в България“, обясни Ивана Радомирова в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Стана ясно още, че нашенците в чужбина също залагат на родните марки бира.
„В индустрията се правят изключително много инвестиции, за да може да се предложи чист продукт на крайния потребител. Бирата се произвежда от вода, малц, хмел и пивни дрожди. При някои бири може да се сложи малко ечемик, при други – малко грис“, посочи Радомирова.

„Гарантирам, че българската бира е с безупречно качество и има само натурални съставки. В бирата не се слагат стабилизатори“, подчерта тя.

Дългият срок на годност на бирата Радомирова обясни с филтрацията и пастьоризацията, които се извършват в производствения процес. И призова при покупката на бира потребителите да гледат внимателно срока на годност.

Освен да четем етикета, трябва да знаем, че пивото не бива да се съхранява на балкона при непосредствена слънчева светлина. Това променя качествата на бирата. Трябва да внимаваме и дали бирата не е мътна. Ароматът също е важен – трябва да усещаме свежест и лека горчивина.

„Когато чашата е чиста, тогава може да имате хубава пяна. Трябва да се консумира с мярка – до литър за мъжете и до половин литър за жените“, отбеляза Ивана Радомирова.


loading...