Днес ще бъде по-хладно и неустойчиво, но от утре предстои бързо подобрение на времето. Днес облачността ще бъде променлива. Около Стара планина, Рило-Родопската област, в Софийско и в североизточните райони ще превали краткотраен дъжд, над 1000 метра надморска височина – суграшица и сняг. Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса, пише Dir.bg. В Дунавската равнина ще духа умерен и все още временно силен западен вятър. Утре сутрин ще бъде хладно, с минимални температури от 1 до 6 градуса.
През деня бързо ще се затопли и максималните стойности ще бъдат от 15 до 20 градуса. В сряда и четвъртък ще бъде най-топло, с минимални температури от 3 до 9 градуса и дневни от 18 до 23 градуса. Облачността ще бъде незначителна, повече през втория ден, когато в крайните западни райони е възможно да превали и прегърми.
Важно за всички: Синоптиците обявиха какво ще е времето през Страстната седмица и по Великден (ТАБЛИЦА)
Важно за всички: Синоптиците обявиха какво ще е времето през Страстната седмица и по Великден (ТАБЛИЦА)Най-после обрат: Синоптиците с чудесна новина Обявиха средносрочната прогноза за времето по ВеликденЛошото време днес в никакъв случай не дава заявка да се задържи. Напротив. Още утре, а след това в ч…Mar 27 2018skafeto.com

В петък над западните райони ще бъде нестабилно и по-хладно. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 8 до 15 градуса.
В източните райони ще има повече слънце, а валежите ще са на по-малко места. Дневните температури там ще са все още до 20, 22 градуса. В събота и неделя атмосферата ще се стабилизира. В събота краткотрайни превалявания са възможни главно над планините на Южна България, а в неделя ще бъде почти сухо. В събота максималните температури ще достигнат 14 до 19 градуса, а в неделя ще се повишат още малко и ще бъдат от 16 до 21 градуса. Предимно сухо, с променлива облачност и дневни температури около 20 градуса ще остане времето и в понеделник.
Източник petel.bgКлиматологът Георги Рачев: И на мен не ми се вярва, но в дните до Великден ще настъпи огромна промяна във времетоЗимата свършва. Приключи една дълга седмица на мрачно, студено време с повсеместни валежи от сняг. Т…Mar 26 2018skafeto.com


loading...