Хората с ниски доходи са изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане, което от своя страна увеличава шансовете за развитие на здравословни проблеми като сърдечни заболявания и инфаркт. Учени, цитирани от БГНЕС, изследвали данни за здравето на 5000 души на възраст между 25 и 65 години. В началото на проучването те имали ниско кръвно налягане и нямали проблем със сърцето. Изследването продължило шест години.
През този период специалистите установили, че хората с ниски доходи са вдигнали нивата на кръвно налягане. Особено изразени са сърдечните проблеми на жените във възрастовата група между 25 и 44 години.
Хората с ниски заплати са по-податливи на стрес, което увеличава риска от проблеми. Сред начините за облекчаване на неприятните симптоми е по-дългият сън между 7 и 8 часа. Изследвалите съветват да слушате класическа музика и да ядете банани, които са богати на калий.Наглостта им е безкрайна: Депутатите въстанаха срещу идеята заплатата им да се обвърже с работата имТрагикомична дискусия се разрази покрай скандала между ГЕРБ и БСП за депутатските заплати. В опит да…May 2 2018skafeto.com

Ако се чудите пък кое би удължило живота ви, то това е кафето.
Изследването на близо половин милион души показало, че колкото повече чаши кафе пием, толкова повече намаляваме риска от смърт.
Прекаляването с кофеина се смяташе за нездравословно, но новото изследване показа, че колкото повече кафе консумират хората, толкова по-малка е вероятността да починат от сърдечно или дихателно заболяване, инсулт, нараняване, инцидент, диабет и дори зараза.
Д-р Нийл Фридман от Националния онкологичен институт в САЩ, където било осъществено изследването, заяви, че пиенето на две-три чаши кафе на ден намалява опасността от преждевременна смърт с 10%-15%. Но консумирането на повече от две-три чаши не носи полза.

Участниците на възраст между 50 и 71 години били наблюдавани 12 години. Д-р Фридман казва, че основната пречка пред пиещите кафе, които искат да увеличат продължителността на живота си, е пушенето.
„В нашето изследване участниците, които пиеха кафе, беше по-вероятно да пушат, което е много силен рисков фактор за смърт“, отбеляза изследователят.
Изследването не установило как кафето намалява смъртността, поради което д-р Фридман и неговите колеги призоваха за повече проучвания, за да се открият химическите вещества в кофеина, които може да предпазват от определени негативни последици.Доклад на финансовия министър Горанов: Десетки хиляди българи вземат по 5 бона заплата, бедните оредяватМалко над 33 000 българи получават доходи над 5000 лева на месец. Това става ясно от писмен отговор …Apr 2 2018skafeto.com

loading...