Рашидов

Тези избори ще са неприятни, защото тук станахме плац на черния пиар. Политиката е изразяване на позиция, защита на платформи, отстояване на теми. Зад това ще се появят много компромати, мръсотия. Това обяви пред bTV депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод предстоящите местни избори.

Защо приемаме София като някакъв салам, който сега ще видим кой ще го яде, запита реторично Рашидов. „София е жив организъм. Защо гледаме на нея като на една говорилня, която да обсебим? Живеем в този град“, каза той.

Малко ме интересуват социолозите, интересува ме кой е градивният кмет. Разликата между това да говориш и да правиш е много голяма. Това е като културолог – не може да рисува, но благодарение на Пикасо има хляб да яде, заяви Рашидов.

Малко говорим за живите организми, останалото е говорилня, обобщи ситуацията в политиката бившият културен министър.

Борисов направи една монолитна партия, за нея работи години наред. Борисов е правил малките си грешки, не ги е прикривал. Не джипа, самият Бойко Борисов като лидер, като личност излезе и си оправи нещата. Не гледайте на изборите като на нещо позитивно, като на една говорилня, обясни Рашидов.

В коментар за знаковите кандидати за кмет на София Вежди Рашидов обясни, че смисълът на нещата е да създават, да изграждат. Манолова е активен човек, винаги съм имал симпатии. Фандъкова се доказа, обясни той.

Запитан за Ларгото – централният площад на столицата, който малко след откриването си протече и плочките бяха счупени, той отговори: „Ми ходят по тях, бе, пак има счупени. То е за ходене, не за скачане. Проектът не е сбъркан. Около стъклата има улеи, където да изтича водата, не е място, където да мине камионът, събиращ снега. Такива съоръжения се работят внимателно“.

Относно критиките към ремонта на емблематичната улица „Граф Игнатиев“, който се проточи много, Рашидов нарече представителите на Спаси София: „тези момченца, които едно дърво не са посадили“.

По думите му: „Графа беше една кочина с една трамвайна линия, никога не е бил по-хубав от сега“.

„Спънат се и след това перката му е виновна. Ще гледат!“, нареди на пешеходците депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов как да ползват улица „Граф Игнатиев“.

Подменят с колчета перките по „Графа“Стартирана е процедура по подмяната на „перките“ на улица „Граф Игнатиев“ в София, съобщава bTV. До …Aug 22 2019skafeto.com

За своята дейност като министър Рашидов каза: „Докато бях 8 г. министър спрях италианците да строят, друг министър, защото им даде да строят – дадоха му малтийски орден“.

Паметници на културата не могат да се пипат. Само архитектът на сградата може да разреши. В живота не всичко е пари, каза Вежди Рашидов по повод защитата на сградите, паметници на културата.

За скандала с исканата оставка от министър Боил Банов на директора на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София Столина Добрева Рашидов каза: „Питайте си министъра, Фейсбук е едно пространство на свободни хора да могат д си излеят душата, колкото си искат. Питайте. През Фейсбук нито може да уволняваш, нито да назначаваш. Това е явно неразбиране.
Проф. Михаил Константинов предупреди за бунт и провал на местните избориПроф. Михаил Константинов е роден на 5 март 1948 г. в София. През 1986 г. става доктор по математика…Aug 29 2019skafeto.com

loading...