https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

През лятото на 2016 г. двама мъже с качулки нахлуха в имението на Николай и Евгения Баневи в квартала на богатите „Бояна“ и подхвърлиха шише от веро със запалителна течност. Горивото обаче не се оказа достатъчно, за да изпепели до основи резиденцията и пострада само холът им, припомня агенция „Пик“.
Подобно на палатите на хотелиера Ветко Арабаджиеви и алкохолния бос Миню Стайков, в които спецпрокуратурата вече нахлу при разследвато за данъчни измами и пране на пари, и Боянският замък на Баневи, които са обект на разследване, е за няколко милиона лева.
Интериорът на корпоративната резиденция, както Банева сама определя дома си, е бил показван единствено в медията на техните кумове – сем. Барбукови. Пред репортерката бившата секретарка на Николай Банев със самочувствие признава, че самата тя е инициатор на дизайнерските изпълнения в дома й.


Арестуваните милионери Баневи се хранели в посуда за 112 бона: Евгения си бъркала кафенцето с лъжичка за 100 леваМилионерското семейство Баневи, което бе арестувано във връзка с разследване на спецпрокуратурата, с…Oct 28 2018skafeto.com

Къщата в полите на Витоша, разбира се, разполага с огромен басейн и сауна. „Всяка вечера, в която имаме гости, партито завършва край басейна и край рояла. А сауната ни е с прозорци, а не със стени – взех идеята от една от къщите на Тодор Живков в Шабла“, горда е с архитектурните си „постижения“ Банева.
„Чета доста списания, почти всички европейски архитектурни издания, а и нали самата аз завърших архитектура.
Инициатор на дизайна съм аз. Направихме къщата като корпоративна резиденция, в която партньорите ни от страната и чужбина да гостуват, вместо да отсядат по хотелите. Исках усещането в дома ни да бъде като в джунгла, имаме много и огромни статуи на слонове, мебелите са ни от Тайланд, всичките са ръчна дърворезба, мозайките по стените и в басейна са от лимитирана серия на Марсел Уондърс (световноизвестен дизайнер – б.р.)“, едва смогва да изреди всички екстри в резиденцията си Банева пред репортера на „Инлайф“.

Стените в резиденцията са с десетки картина на родни и чужди автори. „Понеже аз съм човек на изкуството“, натъртва още милионерката, която е задържана заедно със съпруга си.
От десетките пътешествия по света, предимно на екзотични дестинации, Евгения е натруфила резиденцията с корали, кокосови палми, черупки и морски звезди. „Кокосавите палми са ни от Сейшелите. За там заминахме с два празни куфара, които напънихме с миди и рапани“, продължава да се хвали.
Върхът на кича обаче са златен и сребърен умивалник, в които задържаните олигарси сутрин си плискат лицата.

Главният прокурор съобщи подробности за ареста на Баневи и предстоящото връщане на Митьо ОчитеТече процедура по екстрадиция на семейство Баневи във френския съд. Двамата ще бъдат разследвани за …Oct 27 2018skafeto.com