Явор Захариев

Смъртта на музиканта Явор Захариев продължава да предизвиква въпроси в музикалните и медицинските среди. Първоначално витаеше пълна неяснота какво е довело до преждевременния край на талантливия певец. По-късно сестрата на Явор обяви в социалните мрежи, че кончината е насилствена и е следствие от жесток побой.Кучета изравят тялото на баба с примка на шията край ВелинградМистериозно убийство и самоубийство изплашиха жителите на Велинград през януари 2013 г. И въпреки че…Mar 27 2019skafeto.com

Певецът Явот от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб показала, че изпълнителят системно в последните три месеца поне е използвал наркотици. Това заяви вчера пред „Телеграф“ говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев.

През уикенда сестра му Рая написа пост в профила си във „Фейсбук“, в който твърди, че брат й е бил пребит и е умрял от раните си, както и че е бил чист от наркотиците. Медицинските експертизи обаче опровергават думите й. Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние и с отекли и подути крайници. Носът му бил разбит от падане. Първоначално имаше версия, че е бил пребит, но тя бе опровергана от лекарите в „Пирогов“. Малко преди да изпадне в кома, вокалистът на Gravity Co е бил посетен от разследващи.

Със знаци им отговорил на въпроса „Бит ли си“, като категорично е обявил „Не“. Захариев издъхна на 5 април. Лекарите незабавно са назначили аутопсия и експертизи, които да покажат какво е било състоянието му. Физико-химичното изследване е направено във ВМА, а резултатите бяха обявени вчера. Те показват, че певецът се е дрогирал в последните три месеца с хероин, а в пробите от кръвта му, космите и черния дроб е имало следи и от морфин и други упойващи вещества, сочат документите.
Предстои медиците от „Пирогов“ да направят обобщение на съдебно-медицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания.

Още приживе медиците обявиха, че бъбреците на пациента тотално са отказали, а сърцето му е било много уголемено. Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние – сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците. Преди дни сестра му Рая е била в „Пирогов“, откъдето с прокурорско постановление е прибрала тялото на певеца, за да го погребе, потвърдиха от прокуратурата, МВР, болницата. В документа ясно пишело, че мъжът не е бил бит. „Най-вероятно досъдебното производство за смъртта на изпълнителя ще бъде прекратено до няколко дни“, допълниха от СРП.Първанов погреба тъща си: Майката на Зорка прекарала последните си години самаГеорги Първанов е погребал тъща си тайно. За смъртта на майката на жена му Зорка разбрали само най-б…Apr 3 2019skafeto.com

loading...