Новини

Внимание, пазете се: Фалшиви сайтове продават лекарства от името на здравното министерство

Внимание, пазете се: Фалшиви сайтове продават лекарства от името на здравното министерство

Измамниците в България стават все по-нагли и изобретателни. Последната мода, която набира скорост в Интернет е фалшиви сайтове да продават лекарства. Най-лошото в тази порочна практика е, че те представят нелегалната си търговия като представители на Министерството на здравеопазването. След като са установили измамите, от здравното ни ведомство вече са подали сигнал до ГДБОП, които разследват фалшификатите на Интернет страницата на МЗ.
На един от фалшивите сайтове е било поместено измислено интервю с ресорния министър с цел продажба на стоки, посочват от пресцентъра на министерството.Извадиха списък с най-безполезните лекарства. Ако и вие купувате от тях, спрете да си хвърляте парите на вятъраФармацевтичната индустрия е една от най-процъфтяващите за нашето време. Непрекъснато от телевизионни…Oct 19 2017skafeto.com

От полицията извършват опити за идентифициране на източниците на лъжливата информация и подвеждането им под отговорност.

От здравното министерство призовават хората да бъдат особено бдителни към интернет страници – „двойници“ на официалния сайт на институцията. Оттам допълват, че министърът, неговите заместници и служителите на ведомството никога не рекламират каквито и да било продукти и стоки.
Междувременно пациентска организация организира протест заради мораториума върху нови лекарства за онкоболни. От Федерация „Български пациентски форум“ съобщиха, че определят забраната като геноцид. Мораториумът върху нови дейности и лекарства вече бе гласуван от парламентарната комисия по здравеопазване. Целта е да се икономисат 25 млн. лв. от нови онколекарства, където е най-големият преразход.
Пациентските организации също така са внесли писма до посланици в България с искане на подкрепа.
В официалното си становище от федерацията алармират, че промените в закона не само застрашават живота и здравето на хората с хронични заболявания в България, но и нарушават Конституцията.Разтърсваща информация на датски лекар: лекарствата се оказват едни от най-значимите причинители на смърт у хоратаТой се казва Питър Гоче, професор и специалист по вътрешни болести, биолог и химик. Нашумява с книга…Sep 7 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Отново тъмни облаци помрачиха ежедневието на талантливия комик Любо Нейков. Актьорът явно вече се е…
error: Съдържанието е защитено!